El ple debat l'últim tràmit municipal perquè el pla d'urbanització de Can Borrull sigui una realitat


Temes relacionats

Els veïns de Can Borrull obren la porta a denunciar l'Ajuntament si aquest no els ajuda a deixar de contaminar la riera (14/mai/10)

L'Ajuntament portarà al ple una nova modificació del PGM a Can Marcet per implantar-hi Laboratoris Esteve ( 5/mai/10)

Els partits polítics veuen bé que els veïns assumeixin part dels costos per deixar d'abocar aigües residuals a la riera de Vallvidrera ( 5/mai/10)

Els veïns de Can Borrull es veuen incapaços d'assumir els costos per deixar d'abocar aigües residuals ( 4/mai/10)

L'Ajuntament demana als veïns de Can Borrull que apliquin mesures per evitar els abocaments a la riera ( 3/mai/10)

El tram de Can Borrull de la riera de Vallvidrera està contaminat, segons l'associació El Mussol ( 1/abr/10)

El TSJC anul·la la modificació del PGM a Can Marcet que havia de permetre la implantació de Laboratoris Esteve (22/set/09)

L'Ajuntament tramitarà de nou la modificació del PGM a Can Marcet i acusa Núñez d''obstruccionisme' (22/set/09)

Pas endavant en la millora urbanística del barri de Can Borrull (22/jul/09)

Llum verda definitiva a la legalització de Can Borrull (27/feb/07)


  • Comparteix:

El ple debatrà avui qüestions de territori

El ple debatrà avui qüestions de territori

El ple debat avui l'últim tràmit municipal per aprovar el Pla de Millora Urbana de Can Borrull, que inclou un projecte per bombejar les aigües residuals del barri cap a la depuradora de Vallvidrera, a Barcelona. L'equip de govern també porta a aprovació una nova modificació del Pla General Metropolità (PGM) a l'àmbit de Can Marcet i una del Pla Parcial d'Ordenació a Can Bellet i Can Canyameres que haurien de permetre la implantació al municipi de la seu de Laboratoris Esteve i Laboratoris Echevarne, respectivament.

Tres anys després de la legalització definitiva del nucli, el Pla de Millora Urbana de Can Borrull que es porta a aprovació inclou un projecte per bombejar les aigües residuals del barri cap a la depuradora de Vallvidrera, a Barcelona. L'actuació, que suposaria la solució definitiva als abocaments irregulars a la riera de Vallvidrera, tindria un cost de 120.000 euros que assumirien les administracions competents, és a dir, l'Ajuntament, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient. Tot i això, l'equip de govern proposa als veïns que de forma provisional costegin el bombeig de les aigües brutes fins a la depuradora de Can Borrull, uns treballs que sumarien prop de 50.000 euros. Ho explica la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Són uns costos considerables. Suposen un benefici important per cadascuna de les parcel·les perquè s'ha aconseguit una legalització d'aquests habitatges.


D'altra banda, l'equip de govern portarà a aprovació una nova modificació del Pla General Metropolità (PGM) a l'àmbit de Can Marcet. L'objectiu de l'àrea de Territori és substituir les dues anteriors modificacions del PGM, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat arran de dos recursos del grup Núñez i Navarro, enfrontat amb l'Ajuntament per la urbanització de Torre Negra. El tràmit urbanístic hauria de permetre la implantació al municipi de la seu de Laboratoris Esteve. Escoltem Conesa.

Mercè Conesa

Aquesta modificació pretén la ubicació dels Laboratoris Esteve a Sant Cugat. El tornem a portar al ple a causa d'una sentència judicial.


Els grups polítics també debatran una modificació puntual del Pla Parcial d'Ordenació a Can Bellet, Can Canyameres i la Guinardera que permetrà la implantació de Laboratoris Echevarne a la ciutat. El ple servirà, a més, per donar llum verda al tràmit urbanístic que ha de permetre situar un geriàtric entre els carrers Sevilla i Pontevedra, a Mira-sol.

En un altre ordre de coses, també passarà pel ple la delimitació de la trama urbana del municipi, un document que sol·licita la Generalitat per a la nova Llei de Comerç i que condiciona el tipus de comerç de les àrees de la ciutat. En aquest text, l'equip de govern ha inclòs dins la trama urbana els nous barris de Can Mates i Volpelleres i les zones del Trade Center, l'Eroski, Can Barata i el CAR perquè puguin tenir usos comercials actius.

El plenari, a més, ha de donar el vistiplau definitiu al Reglament del Consell Local de Seguretat i Convivència. Tots els grups polítics ja van acordar en una declaració institucional el setembre passat que Sant Cugat disposés d'aquest òrgan local perquè ciutadans i entitats participin en la presa de decisions en temes d'aquest àmbit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.