Sant Cugat demana la renovació del TC en suport a l'Estatut


  • Comparteix:

Seu del Tribunal Constitucional a Madrid

Seu del Tribunal Constitucional a Madrid

El ple municipal ha demanat aquest dilluns la renovació del Tribunal Constitucional (TC). Els grups de CiU, ERC, ICV-EUiA i el PSC s'han sumat així a la petició del Parlament, que ha de servir per desencallar la sentència sobre la constitucionalitat de l'Estatut. D'aquesta manera, tots els grups, tret del PP, han reivindicat la validesa de l'Estatut ratificat pels catalans en referèndum.

Sant Cugat respon així a la proposta feta pel president de la Generalitat, José Montilla, i per l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, que han instat de manera unitària els ajuntaments a fer explícita la seva petició de renovació de l'òrgan judicial. La ciutat ha defensat amb una moció la 'legitimitat' de l'Estatut, que va ser aprovat fa quatre anys pel Parlament i van ratificar les Corts Generals i els catalans.

És per això que els grups que han donat suport a la moció han coincidit en destacar que el TC ha de respectar la decisió de les institucions i del poble català.

CiU-PSC-ICV-ERC

Cal aconseguir que el TC es declari incompetent. / En democràcia el més important és la decisió dels ciutadans. / És moment de desenvolupar l'Estatut. / Els jutges poden modificar el resultat d'un referèndum.




D'altra banda, el PP, formació que manté un recurs d'inconstitucionalitat sobre l'Estatut, ha destacat la legitimitat del TC per decidir sobre el text. Berta Rodríguez és la portaveu municipal del PP.

Berta Rodríguez

És molt legítim que sigui el TC qui dicti sentència. Està totalment legitimat.




La moció també insta la resta de municipis catalans a adherir-se a la resolució del Parlament, tal com ha fet el consistori santcugatenc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.