Pas endavant per la millora urbana de Can Borrull, tres anys després de la legalització


  • Comparteix:

Actuacions de recuperació de la riera de Vallvidrera, afectada pels abocaments de Can Borrull

Actuacions de recuperació de la riera de Vallvidrera, afectada pels abocaments de Can Borrull

El Pla de Millora Urbana de Can Borrull, aprovat provisionalment aquest dilluns pel ple, obre les portes a resoldre alguns dels problemes que arrossega el barri tres anys després de la seva legalització. El document permetrà afrontar deficiències com l'estat de la carretera, la xarxa de clavegueram i la instal·lació de serveis. El pla també preveu bombejar les aigües residuals del barri cap a la depuradora de Vallvidrera i evitar així els abocaments directes a la riera. Els veïns hauran d'assumir més d'un milió i mig d'euros de cost, una càrrega que l'oposició considera excessiva i que endarrerirà el calendari d'actuacions.

El Pla de Millora Urbana de Can Borrull contempla inversions per valor de 3'57 milions d'euros que assumiran les administracions i els veïns. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat quin tipus d'actuacions preveu el document.

Mercè Conesa

És important perquè contempla l'estudi d'inundabilitat de la riera i el projecte d'urbanització del barri.



El text també inclou un projecte per bombejar les aigües residuals del barri cap a la depuradora de Vallvidrera, a Barcelona. L'actuació, que suposaria la solució definitiva als abocaments irregulars a la riera de Vallvidrera, tindria un cost de 120.000 euros que assumirien les administracions competents, és a dir, l'Ajuntament, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient. Tot i això, l'equip de govern proposa als veïns que de forma provisional costegin el bombeig de les aigües brutes fins a la depuradora de Can Borrull, uns treballs que sumarien prop de 50.000 euros.

Tot i donar suport a l'aprovació provisional del document, l'oposició ha recordat que el barri necessita d'actuacions urgents que difícilment es podran executar si els veïns no les poden pagar. En concret, els grups de l'oposició creuen que els 1,6 milions d'euros que han de pagar els veïns podran endarrerir l'aplicació del Pla de Millora Urbana.

Escoltem el portaveu socialista, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

La quantia elevada de les obres que recau sobre els veïns deixa una situació molt complicada per executar els treballs.




De moment, el document ha rebut deu al·legacions, sis de les quals han estat acceptades. Ara haurà de ser la Generalitat qui faci l'aprovació definitiva per poder tirar endavant el pla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.