ERC valida l'operació de crèdit, el PSC i ICV-EUiA s'abstenen


Temes relacionats

L'Ajuntament accelera la contractació de crèdits per finançar inversions abans de l'entrada en vigor del decret (25/mai/10)

Lluís Recoder: 'El decret de l'Estat és indiscriminat, no té en compte la situació dels ajuntaments' (25/mai/10)

Joly: 'Els números de l'Estat no són realment els que ens diuen' (25/mai/10)


  • Comparteix:

Moment de la votació de la modificació de l'expedient en un ple extraordinari

Moment de la votació de la modificació de l'expedient en un ple extraordinari

ERC ha donat suport a l'operació financera de l'Ajuntament per esquivar el decret aprovat pel govern de l'Estat, una mesura que consideren que demostra 'la seva nul·la sensibilitat municipalista'. Tots els partits han valorat la capacitat de reacció de l'equip de govern i dels serveis tècnics, però el PSC i ICV-EUiA s'han abstingut. Els socialistes han alertat dels riscos d'augmentar l'endeutament municipal.

El PSC ha evitat posicionar-se en el ple sobre el decret de Zapatero, però el seu primer secretari, Ferran Villaseñor, s'ha mostrat 'preocupat' per l'augment de l'endeutament, que en el cas de Sant Cugat i amb aquesta operació financera s'incrementarà fins al 85%.

Ferran Villaseñor

És un tema que ens preocupa. Ens preocupa l'endeutament i com interferirà en els ingressos ordinaris.



De la seva banda, el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha assegurat que el decret del govern estatal és 'una mesura discutible'. El seu grup s'ha abstingut en coherència amb el seu vot contrari als pressupostos d'aquest any.

Joan Calderon

Tot i la urgència i ser una mesura discutible s'han de tancar aquestes operacions. Hi ha una part que és una novetat, però l'altra estava prevista i arribem tard.




En canvi, ERC, que ha donat suport a la proposta de l'equip de govern per esquivar el decret, ha carregat contra la mesura estatal.

Raül Grangé

Denunciar un cop més la nul·la sensibilitat municipalista dels governs espanyols.Castiguen els ajuntaments que estan ben gestionats.



També ha donat suport el regidor no adscrit, Fernando Vázquez-Dodero, que ha valorat la rapidesa del consistori, però ha advertit que caldrà recuperar la normalitat en l'endeutament en els propers anys.

Fernando Vázquez-Dodero

S'endeuta més el municipi. S'ha d'intentar d'amortitzar la part de deute addicional.





L'única representant del PP, Berta Rodríguez, no ha estat present al ple extraordinari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.