La CUP alerta del perill de reomplir la pedrera Berta amb residus d'ecoparcs


Temes relacionats

Recoder creu que l'alarmisme entorn la pedrera Berta no té fonament (12/abr/10)

Les veus contràries a reomplir la pedrera Berta amb residus d'ecoparcs fan front comú al CMSC ( 8/abr/10)

Els grups polítics, a l'espera dels informes tècnics per reomplir la pedrera Berta amb residus d'ecoparcs ( 7/abr/10)

L'Ajuntament del Papiol no creu que la pedrera Berta s'arribi a reomplir amb residus d'ecoparcs (21/gen/10)

La pedrera Berta es restaurarà amb residus d'ecoparcs ( 7/gen/10)


  • Comparteix:

La pedrera Berta

La pedrera Berta

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sant Cugat se suma a les demandes perquè la pedrera Berta no es reompli amb residus urbans provinents d'ecoparcs, tal com permet una sentència del Tribunal Suprem. El grup independentista assegura que la pedrera ubicada entre Sant Cugat i el Papiol només s'hauria de reomplir amb runa i pedra, ja que si no fos així es posaria en perill l'aqüífer i augmentaria la contaminació atmosfèrica de la zona.

La CUP se suma a altres entitats com la Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola i la Federació d'Associacions de Veïns, que asseguren que reomplir la pedrera amb residus urbans provinents d'ecoparcs tindria conseqüències mediambientals.

Un dels membres de la CUP, Ignasi Bea, ha demanat que l'equip de govern adopti una postura ferma davant la sentència del Tribunal Suprem.

Ignasi Bea

Volem que l'Ajuntament prengui una posició clara i que rebutgi una possible proposta que no sigui omplir-la amb runa o pedra.


En aquest sentit, Ignasi Bea ha alertat que si l'espai s'omplís amb residus urbans tractats, la permeabilitat del sòl faria que es contaminessin els aqüífers de la zona. Bea ha afegit que aquests residus generen metà, cosa que influiria en la contaminació atmosfèrica de la zona. El Suprem va dictaminar que la pedrera Berta es podrà reomplir amb residus embalats provinents dels ecoparcs perquè, segons el tribunal, no comporten riscos de contaminació.

La CUP ha assegurat que s'ha de crear 'alarmisme' davant d'aquesta possibilitat, en contra del que va dir fa un mes i mig l'alcalde, Lluís Recoder. Bea ha explicat que el criteri per escollir quin material reomple la pedrera no pot ser l'econòmic, i que l'alarmisme està justificat.

Ignasi Bea

La pedrera Berta és un abocador gegant i dóna molts més diners reomplir-la de materials que no siguin pedra o runa.


Les declaracions les han fet els membres de la CUP a la mateixa pedrera Berta aquest dimarts matí, en el marc de les propostes mediambients que proposa la Candidatura d'Unitat Popular en el seu programa 'Som diferents i estem impacients'. Al final de la roda de premsa, els propietaris de la pedrera han fet fora de les instal·lacions els membres de la CUP i els mitjans que hi han assistit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.