ICV-EUiA insta els santcugatencs a implicar-se en els processos de participació del Pla Local d'Habitatge


Temes relacionats

Tret de sortida al procés participatiu del Pla Local d'Habitatge de la ciutat (13/mai/10)

La comissió de seguiment del Pla Local d'Habitatge ja és una realitat (28/abr/10)

ICV-EUiA celebra que s'elabori el Pla Local d'Habitatge (22/jun/09)


  • Comparteix:

Joan Calderón i Xavier Boix en la roda de premsa

Joan Calderón i Xavier Boix en la roda de premsa

ICV-EUiA fa una crida a la població a col·laborar amb els processos de participació ciutadana del Pla Local d'Habitatge. El regidor del grup ecosocialista Xavier Boix assegura que actualment Sant Cugat és una ciutat 'selectiva' i 'excloent' en aquest sector, i considera que aquest pla determinarà 'el futur' del municipi. Boix també ha proposat prioritzar les polítiques de rehabilitació i millora de les vivendes a la creació de nous plans urbans.

Els ecosocialistes també han posat sobre la taula que s'incentivi l'habitatge de lloguer. Tot i això, esperaran la diagnosi que la comissió de seguiment del Pla Local d'Habitatge presentarà sobre l'estat de les vivendes a la ciutat i l'estudi tècnic de la Diputació de Barcelona que assessorarà amb propostes de contingut.

De moment, el regidor d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha demanat als santcugatencs que incideixin en el pla implicant-se en els processos de participació ciutadana.

Xavier Boix

Demanem que la gent participi i incideixi en el pla perquè ens hi juguem molt, exactament com ha de ser la ciutat en un futur.


La comissió formada per representants de grups polítics municipals, de Promusa, d'entitats veïnals i socials, de tècnics municipals i de la Diputació de Barcelona, ha ajornat la primera sessió de participació ciutadana prevista pel dissabte de la setmana vinent. Tot i això, els ciutadans ja poden transmetre les seves aportacions amb el qüestionari que la comissió de seguiment del pla ha penjat al web de l'Ajuntament. La via d'internet, però, no és la més adequada pels ecosocialistes, que han criticat la manca d'informació estadística que inclou la web perquè els ciutadans donin una visió ferma sobre com han de ser les futures promocions públiques.

ICV-EUiA ha mostrat el seu suport al desenvolupament d'aquest pla, tot i que creu que arriba 'tard'. El Pla Local d'Habitatge està emmarcat en la nova llei pel dret a l'habitatge aprovada fa tres anys per la Generalitat i en la qual consta que tots els municipis amb més de 3.000 habitants han de comptar amb un text d'aquestes característiques.

El document està previst que s'aprovi aquest 2010, amb una vigència de sis anys. L'Ajuntament ha manifestat la seva intenció de recollir les opinions ciutadanes abans de les vacances d'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.