135 hectàrees de la serra de Collserola, preparades per afrontar la campanya d'incendis


Temes relacionats

Els punts claus del Parc de Collserola ja estan a punt per afrontar la campanya d'incendis ( 4/jun/10)


  • Comparteix:

Moment de la sessió del consell de districte d'aquest dilluns

Moment de la sessió del consell de districte d'aquest dilluns

La Generalitat ha destinat 13 colles de sis empreses especialitzades a les tasques de neteja de la serra de Collserola, que ja han permès la neteja de 135 hectàrees. La presidenta del consell de districte de les Planes, Marta Subirà, ha explicat a la sessió d'aquest dilluns que l'Ajuntament ha gastat 300.000 euros per sufragar els efectes de la nevada del març i retirar la massa forestal. D'altra banda, s'ha presentat el sistema provisional de bombeig de les aigües grises cap a la depuradora de Vallvidrera, a Barcelona, que ha començat aquest dilluns. La sessió també ha servit per fer el seguiment de les execucions de les obres de la Llei de Barris.

La proximitat de l'estiu i del risc d'incendis han portat fins al consell de districte de les Planes l'anunci dels treballs que s'estan duent a terme per prevenir focs a la serra de Collserola. Els efectes de la nevada del març han fet que moltes de les franges que es van obrir l'any passat s'hagin hagut de tornar a obrir.

La presidenta del consell de districte de les Planes, Marta Subirà, ha avançat els treballs que s'han realitzat fins al moment.

Marta Subirà

S'han destinat 13 colles, 6 empreses diferents contractades per la Generalitat. Les tasques han permés recuperar 75 hectàrees de franges de prevenció d'incendis i 60 del voltant de pistes.


Subirà ha afegit que, a banda de les mesures preses des de la Generalitat, l'Ajuntament ha invertit 300.000 euros en neteja de boscos.

D'altra banda, la sessió també ha servit per explicar als veïns els treballs de bombeig de les aigües grises del barri de Can Borrull cap a la depuradora de Vallvidrera. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que les tasques han començat aquesta setmana i ha admés la part de responsabilitat de l'Ajuntament en el problema de l'abocament irregular a la riera.

Mercè Conesa

El veïns van fer al·legacions afirmant que el consistori havia construït un tub, facilitant la connexió de les aigües. Les al·legacions s'han acceptat.


Els veïns han pogut conèixer les actuacions dins el Pla de Barris, que actualment se centra en l'arranjament de diversos carrers, així com les actuacions previstes a la pista poliesportiva, que s'espera que es pugui inaugurar per la Festa Major del districte. A més, també s'estan executant les obres d'adequació del centre cívic del carrer Molí, que acollirà la primera escola bressol del districte. A banda, s'ha explicat que hi ha set projectes dins les subvencions pel barri que encara estan en fase d'estudi, però s'espera que es posin en marxa abans d'acabar l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.