Les seccions locals de la CUP i la Plataforma pel Dret a Decidir se sumen a la Marxa al Parlament


  • Comparteix:

Pancarta de la manifestació. / Font: ACN

Pancarta de la manifestació. / Font: ACN

La Marxa al Parlament, organitzada per la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD), ha reunit més de 50.000 persones per reivindicar el dret a l'autodeterminació del poble català, entre elles la secció local de l'entitat i de la CUP. Ciutadans dels municipis que han organitzat consultes per a la independència s'han aplegat a la manifestació i han desplegat una pancarta amb el lema 'El poble s'autodetermina, i el Parlament?'. El conjunt santcugatenc La Porta dels Somnis s'ha sumat a l'acte amb un concert a l'Arc de Triomf de Barcelona, juntament amb altres grups musicals.

Segons dades de la Plataforma pel Dret a Decidir, més de 50.000 persones han seguit la Marxa al Parlament per demanar el dret a decidir de Catalunya i animar la participació en la pròxima onada de consultes independentistes del diumenge 20 de juny. El nucli local de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i l'actriu santcugatenca Emma Vilarassau, entre d'altres, han participat en la marxa, que ha sortit de la plaça d'Urquinaona i ha recorregut els carrers de Barcelona fins al Parlament.

Un dels membres de la PDD de la nostra ciutat i coordinador de la manifestació, Joan Contijoch, ha explicat l'acte simbòlic que han fet els ciutadans dels pobles que han fet consultes per a la independència, entre els quals hi ha Sant Cugat. Són declaracions a Cugat.cat.

Joan Contijoch

Hi ha hagut molta eufòria. S'ha fet un acte on tots els pobles han deixat la seva pancarta davant el Parlament fent un mosaic.



L'acte ha posat punt final amb l'actuació conjunta de diversos cantautors i grups musicals, entre els quals hi ha La Porta dels Somnis, Dekrèpits i Titot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.