El socialista Josep Montilla és el nou president de la Diputació amb els vots del PSC, ICV i ERC


  • Comparteix:

El primer secretari del PSC, Josep Montilla és el nou president de la Diputació

El primer secretari del PSC, Josep Montilla és el nou president de la Diputació

Josep Montilla és el nou president de la Diputació de Barcelona gràcies als vots del PSC, Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Republicana que revaliden el pacte mantingut en les passades dues legislatures. Els diputats de Convergència i Unió, entre els quals hi ha el tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, han votat en blanc a l'igual que el Partit Popular. Recasens espera que les paraules de Montilla es tradueixin en fets i no es quedin, només, en bones intencions.

Els tres partits d’esquerra s’han compromès a promoure la cohesió social, augmentar la qualitat de vida i tirar endavant una gestió territorial sostenible.

En la votació, els diputats de Convergència i Unió s'han abstingut com a mostra de 'confiança' en les bones intencions del nou president. El diputat de la federació Joan Recasens ha explicat que estaran amatents perquè les paraules de Josep Montilla en l'acte d'investidura no acabin en paper mullat:

Joan Recasens

El discurs de Montilla ha estat molt bé i noslatres ens el volem creure. Esperem que es tradueixi en fets i allargui la mà a tots els ajuntaments.


Recasens creu que el fet que Montilla, a l'igual que pesos pesats del PSC com José Corbacho, Manel Bustos o Joan Rangel, estiguin dins de la Diputació demostra la poca confiança dels socialistes catalans en la victòria de Maragall a la presidència de la Generalitat:

Joan Recasens

Ni ell, ni Corbacho, ni Bustos, ni Rangel, creuen que Margall arribi a la Generalitat i per això ja s'han buscat un lloc. Si no, s'esperarien per ser consellers.


El nou ple de la Diputació estarà format per 24 diputats socialistes, 13 de Convergència i Unió, 7 d’ICV, 5 del PP i 2 d’Esquerra Republicana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.