L'alcalde és partidari d'un debat nacional per regular l'ús del burca


  • Comparteix:

Dues dones amb burca / Foto: anotherbeautifulday.files.
wordpress.com

Dues dones amb burca / Foto: anotherbeautifulday.files. wordpress.com

L'alcalde aposta per obrir un debat en l'àmbit nacional per regular l'ús del burca. Lluís Recoder considera que aquest diàleg s'està desenvolupant a escala local perquè el Parlament no té un posicionament al respecte. Aquest dimecres, el tripartit ha presentat una petició a la Mesa del Parlament que farà caure del proper ple de la cambra una moció del PPC que vol prohibir aquesta vestimenta.

L'alcalde ha explicat que a Sant Cugat el burca de moment és una qüestió anecdòtica, però que si la ciutat s'ha de prevenir pel futur caldrà un debat 'amb la màxima serenitat'. Recoder ha explicat a Cugat.cat que com a defensor dels drets humans i de la igualtat home-dona, les vestimentes que tapen la cara de les persones li provoquen una certa 'aprensió', però que les respecta.

Lluís Recoder

Aquestes vestimentes, tot i que les respecto, em produeixen aprensió. Si hi ha el debat local és perquè no hi ha hagut un debat en l'àmbit nacional.


Aquest dimecres, els grups que donen suport al govern tripartit han presentat una petició a la Mesa del Parlament perquè reconsideri l'admissió a tràmit al proper ple de la cambra catalana d'una moció presentada pel PPC que aposta per la prohibició de l'ús del burca i el nicab, a més de qualsevol vestit i accessori que cobreixi totalment la cara. Tot fa preveure que la moció no es debatrà perquè el tripartit té majoria a la Mesa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.