El ple debat avui el nou ROM, set anys després de l'inici de la seva confecció


  • Comparteix:

El ROM regula el funcionament intern de l'Ajuntament

El ROM regula el funcionament intern de l'Ajuntament

La nova proposta de Reglament Orgànic Municipal (ROM) arriba avui al ple després de set anys de preparació i negociacions. L'equip de govern espera que el text aconsegueixi el màxim suport, ja que és un reglament 'garantista' que marca el funcionament intern de l'Ajuntament. Els grups municipals també debatran el Reglament de Participació Ciutadana, que aposta per una nova organització territorial de participació dels ciutadans i per la creació de nous fòrums de debat.

El tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, ha avançat a Cugat.cat alguns dels aspectes que incorpora el ROM.

Joan Recasens

És un ROM absolutament garantista, sobretot pels regidors. Regula el funcionament dels plens, de les comissions informatives, de la junta de portaveus.


El ple també decidirà el nou Reglament de Participació Ciutadana, que a més de fixar la renovació dels consells de participació actuals i la creació de nous, aposta per la conversió dels consells de districte en cinc consells de barri. Recasens explica aquesta proposta.

Joan Recasens

Crearem els consells de barri per acostar la l'administració als ciutadans. Seran cinc, dos al centre i els tres dels districtes. S'obrirà la participació.


Aquesta nova organització territorial entrarà en funcionament a partir del nou mandat, tot i que fins a les pròximes eleccions municipals es farà la redacció del seu reglament.

En la mateixa línia, l'ordre del dia contempla un punt sobre la millora de les mesures de transparència de l'administració municipal. Aquest recull de mesures és fruit d'una moció aprovada fa uns mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.