El ple dóna compliment al decret espanyol per fer front al dèficit públic


Temes relacionats

Ajuntament i sindicats acorden la retallada de sous dels treballadors municipals (15/jun/10)

Sant Cugat rebaixarà un 5% els sous dels funcionaris i del personal laboral (26/mai/10)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple municipal

Imatge d'arxiu del ple municipal

El ple aprova la reducció de sous dels funcionaris, treballadors municipals, càrrecs eventuals i càrrecs electes de la ciutat per aplicar el decret del govern espanyol de reducció del dèficit públic. La rebaixa, que serà de mitjana del 5%, variarà en funció de la categoria professional dels empleats i en el cas dels càrrecs electes es farà d'acord amb les recomanacions de les associacions municipalistes catalanes. L'estalvi que s'obtingui es destinarà a reduir l'endeutament a llarg termini de l'Ajuntament.

Els funcionaris veuran rebaixat el seu sou base a partir d'uns escalatges que dependran de la seva categoria i la reducció s'aplicarà també en la resta de complements retributius fins que s'arribi al 5% que marca el decret. De la mateixa manera, el salari del personal laboral municipal es rebaixarà com diu la llei un 5%, però d'acord amb els escalatges dels funcionaris. La reducció en els sous dels càrrecs eventuals es regirà pels mateixos criteris que el personal laboral, mentre que els càrrecs electes veuran reduïda la seva retribució d'acord amb les recomanacions de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACA).

El regidor de Serveis Interns, Jordi Puigneró, ha reiterat que l'Ajuntament ja havia 'fet els deures' i que el decret de l'executiu espanyol és 'indiscriminat'.

Jordi Puigneró

Ens trobem que el decret ens obliga a baixar el sou als treballadors, no ens entusiasma la mesura i no creiem que a Sant Cugat fos necessària.


ERC, que s'ha abstingut, i ICV-EUiA, que ha votat en contra, han criticat que CiU hagi presentat la mesura 'com un fet aliè', quan l'abstenció de la federació nacionalista va permetre l'aprovació al Congrés dels Diputats del decret espanyol contra el dèficit. Els ecosocialistes han anat més enllà i han denunciat que s'apliqui la mateixa reducció als treballadors i als empleats eventuals. Ho ha dit el portaveu d'ICV, Joan Calderon.

Joan Calderon

No pot ser que traslladem tot això als treballadors i que als alts càrrecs no se'ls faci una reducció més gran.




El PSC, que ha donat suport a la mesura, ha proposat que en el marc d'una junta de portaveus es treballi aprofundir en la retallada de dietes i indemnitzacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.