Sant Cugat se suma al 30è aniversari de la legalització de les associacions homosexuals


  • Comparteix:

Bandera irisada

Bandera irisada

Sant Cugat es compromet a seguir treballant per la normalització social del col·lectiu de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals en el 30è aniversari de la legalització de les associacions homosexuals. Així ho ha decidit el ple municipal arran d'una moció presentada per CiU que ha rebut només el suport de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició, que l'ha considerat insuficient. Ni la portaveu del PP ni el regidor no adscrit no s'han pronunciat sobre aquesta moció perquè no han assistit a la sessió plenària.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, explica el compromís que pren l'Ajuntament amb aquesta moció.

Carmela Fortuny

Ens comprometem a seguir treballant per la normalització social del col·lectiu LGTB. Enviarem una carta de queixa a Cuba i l'Iran reclamant la plena igualtat de les persones.



ERC ha explicat que la moció és insuficient i és per això que s'ha abstingut en la votació. El regidor republicà Toni Ramon ha dit que el seu grup no s'hi troba còmode i que aniria 'més enllà'. Ramon ha discrepat de les referències a Cuba i l'Iran, i recordat que encara hi ha una vuitantena d'estats on ser homosexual és delicte.

Toni Ramon

Hi ha 79 estats més del món que penen l'homosexualitat. Posats a enviar cartes enviïn-les també a l'Estat del Vaticà.







Ramon ha recordat, d'altra banda, que Cuba ja ha despenalitzat l'homosexualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.