Sant Cugat adverteix que la sentència del TC qüestiona l'encaix de Catalunya a Espanya


  • Comparteix:

El ple municipal ha aprovat una declaració de rebuig de la retallada de l'Estatut que dicta la sentència del Tribunal Constitucional (TC) i en defensa de l'autogovern com a instrument clau per a la millora de Catalunya. Tots els partits, tret del PP, adverteixen que la sentència qüestiona l'encaix de Catalunya a Espanya.

La declaració, acordada en junta de portaveus i aprovada aquest dimecres en un ple extraordinari, destaca la manca d'autoritat moral i de legitimitat que té el Tribunal Constitucional a ulls de gran part dels catalans i descriu la sentència com un atac a la seva dignitat. Segons aquesta declaració, els catalans ja pateixen prou la crisi com per seguir amb aquest 'inacceptable' dèficit fiscal.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha llegit el manifest en un ple extraordinari celebrat aquest dimecres.

Lluís Recoder

El nostre compromís amb Catalunya i el dret inalienable a decidir el futur i alhora la nostra convicció que la reacció ha de ser duradora.


El text també fa referència al pacte polític que l'Estatut va significar i que va incloure el Parlament, les Corts i els ciutadans, i reclama que en cap cas pot ser 'amputat per un tribunal'. És per això que els grups polítics demanen una resposta unitària del poble de Catalunya, especialment de cara a la manifestació que sota el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim', ha convocat Òmnium Cultural pel dissabte de la setmana vinent.

La portaveu del grup popular, Berta Rodríguez, ha aprofitat el torn de paraula per mostrar el seu desacord amb la declaració i destacar la importància de la constitucionalitat de l'Estatut.

Berta Rodríguez

Per fi podem dir que tenim un Estatut constitucional. Deixem de fer polítiques de fum.






La declaració expressa la voluntat dels partits d'aparcar les seves diferències per fer un front comú a favor de l'Estatut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.