L'oposició demana transparència sobre el 'cas Palau' i la presumpta vinculació amb Sant Cugat


  • Comparteix:

Instal·lacions interiors del PAV3

Instal·lacions interiors del PAV3

L'oposició demana a l'equip de govern aclariments sobre la informació apareguda aquest dimecres a 'El periódico', segons la qual Fèlix Millet va negociar una comissió del 4% per l'adjudicació a Ferrovial de les obres del PAV3 de la rambla del Celler. El PSC vol que el govern municipal convoqui un ple extraordinari per oferir explicacions públiques als santcugatencs. ICV reclama, de la seva banda, tota la informació sobre els contractes de l'Ajuntament que s'hagin encarit un 20% sobre el preu d'adjudicació. En aquest sentit, ERC ha sol·licitat tota la documentació relacionada amb l'adjudicació del concurs del PAV3 per estudiar-la al detall,

El PSC deixa clar que no prejutja ni acusa l'equip de govern de cap actuació il·lícita, sinó que reclama una resposta clara, convincent i ràpida de l'equip de govern. Segons els socialistes, en aquests moments el consistori ha de donar mostres de transparència i facilitar l'accés dels grups polítics i els ciutadans a la informació. Escoltem el portaveu del PSC, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

No podem fer conjectures ni posar cap ombra de sospita sobre ningú. Volem saber, i en tenim dret, què ha passat.


El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, ha recordat que la seva formació va denunciar en el seu moment la desviació de preu que havia patit l'obra del PAV3. El grup d'ICV-EUiA ha demanat que es facilitin les dades de totes les licitacions de contractes per part de l'Ajuntament des del maig de 1999 fins a data d'avui que hagin patit, en la liquidació, un encariment del 20% sobre el preu d'adjudicació del concurs.

Joan Calderon

Entenem que l'Ajuntament ha de fer una exercici de transparència i que ens donin aquesta informació. Els primers ímputs és que sí que ens ho donaran.


D'altra banda, Calderon ha qualificat de 'paradoxal' que el gerent de l'Ajuntament l'any de l'adjudicació, Jordi Turull, sigui actualment el portaveu de CiU a la comissió parlamentària que investiga el presumpte finançament il·legal de CDC.

ERC insta a l'Ajuntament a ser 'absolutament transparent, clar i contundent' davant les informacions que s'han fet públiques sobre una possible vinculació del 'cas Palau' amb la nostra ciutat. Els republicans demanen que es faci pública tota la informació que tingui el consistori perquè la ciutadania i els mitjans de comunicació la coneguin. ERC dóna el seu suport a l'alcalde, Lluís Recoder, per si finalment l'Ajuntament decideix querellar-se contra Fèlix Millet.

Els republicans han sol·licitat tota la documentació relacionada amb l'adjudicació del concurs del PAV3 per estudiar-la al detall, com explica el portaveu d'ERC, Raül Grangé. Són declaracions a Cugat.cat.

Raül Grangé

Nosaltres creiem que l'equip de govern ha de posar a l'abast dels grups municipals, la ciutadania i els mitjans de comunicació tota aquesta informació. De fet ens consta que ho està fent.




Grangé ha afegit que la seva formació creu en la transparència de l'Ajuntament, tot i que ha dit que cal que es demostri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.