Lluís Recoder: 'Al segle XXI no es pot negar el dret dels pobles a decidir el seu futur'


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, durant la seva intervenció al ple municipal

L'alcalde, Lluís Recoder, durant la seva intervenció al ple municipal

L'alcalde, Lluís Recoder, considera greu que el Tribunal Constitucional (TC) negui el dret dels ciutadans a decidir el seu futur. Recoder ha explicat durant el ple extraordinari celebrat aquest dimecres que el TC ha retallat qüestions 'fonamentals' com la validesa jurídica a la declaració de Catalunya com a nació o el caràcter preferent a la llengua catalana.

En resposta a una intervenció de la portaveu del PP, Berta Rodríguez, Recoder ha recordat la frase, atribuïda a Azaña, segons la qual per mantenir Espanya unida caldria bombardejar Barcelona cada 50 anys. L'alcalde ha dit que aquesta opció és inconcebible al segle XXI i ha reclamat respecte pel dret a decidir dels pobles.

Lluís Recoder

Al segle XXI no es pot negar la paraula a la gent ni el dret dels pobles a decidir lliuramente el seu futur. Que el TC digui el que vulgui perquè nosaltres ho qüestionem.


Recoder ha afegit que també és greu que desaparegui de l'Estatut la limitació de la solidaritat econòmica amb altres comunitats autònomes o que s'anul·li l'intent de Catalunya de crear un ordre judicial propi.

L'alcalde ha dit que l'Estat espanyol té un problema perquè li manca un lideratge polític intel·lectual que sigui capaç d'entendre la pluralitat com l'entenen els catalans. Recoder ha afegit que la manifestació prevista pel dissabte de la setmana vinent no acabarà en 'foc d'encenalls'. La voluntat de l'Ajuntament de la ciutat és, ha dit Recoder, 'mantenir una lluita tenaç per defensar els interessos dels catalans'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.