ICV demana més transparència en el procés de licitació del nou contracte de recollida de residus


Temes relacionats

S'obre el procés per adjudicar el nou contracte de recollida de residus i neteja viària, valorat en 87 milions (23/jun/10)


  • Comparteix:

Jaume Massanés durant la roda de premsa

Jaume Massanés durant la roda de premsa

ICV demana més transparència a l'equip de govern en el procés de licitació del nou contracte de recollida de residus i neteja viària, que s'ha iniciat fa dues setmanes. Els ecosocialistes consideren que el plec de clàusules aprovat al ple de juny no està complert i és per això que entregaran a l'equip de govern una bateria de 30 preguntes per conèixer, entre altres qüestions, quin és el model de gestió de residus i neteja viària pel qual aposta l'Ajuntament. Un model que, segons ICV, no contempla dins la concessió de neteja viària zones de la ciutat com Valldoreix, la Floresta, les Planes o Sol i Aire.

Els actuals contractes de neteja viària i de recollida selectiva, a mans de TMA, ja estan caducats i funcionen en fase de pròrroga fins a la nova concessió. L'últim ple municipal va aprovar iniciar la licitació del nou contracte per aquest servei per valor de 87 milions d'euros pels propers 10 anys. Una proposta que va comptar amb l'abstenció de l'oposició.

Ara, ICV presentarà a l'equip de govern un plec amb 30 preguntes que van quedar sense respondre en la sessió plenària. El regidor ecosocialista Jaume Massanés ha explicat en roda de premsa que tot i no sospitar en ferm que s'està fent un concurs a mida perquè el torni a guanyar TMA, sí que hi ha motius per pensar que el procés de licitació no s'està fent bé.

Jaume Massanés

Hi ha motius per pensar que això no s'ha fet bé. Hi ha falta d'informació. No entenc perquè TMA està construint un altre parc logístic quan ja en té un.


Segons Massanés, el nou contracte proposat per l'equip de govern no és prou clar i transparent i deixa sense resposta qüestions que els ecosocialistes consideren imprescindibles. Massanés n'ha destacat algunes.

Jaume Massanés

No hi ha cap mesura per assolir l'objectiu que es va marcar l'Ajuntament pel 2012 per aconseguir la reducció de generació d'un 10% de recollida selectiva.


Els ecosocialistes no entenen per què no es contempla estendre la recollida porta a porta a altres indrets de la ciutat com ara es fa a Valldoreix o per què el contracte de neteja viària no comprèn zones com Valldoreix, la Floresta, les Planes, Sol i Aire, Can Barata i Can Cortés.

Des d'ICV es mostren preocupats, també, perquè consideren que no queden prou clares les millores que s'han previst per controlar el seguiment de treballs i facturació de la nova empresa concessionària. En aquest sentit, han recordat els 'deutes milionaris' que s'han reconegut en els últims anys a l'empresa TMA i que 'han incidit negativament en els pressupostos'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.