Tots els grups, tret del PP, criden a participar a la manifestació del 10-J


Temes relacionats

Sant Cugat adverteix que la sentència del TC qüestiona l'encaix de Catalunya a Espanya ( 1/jul/10)

Lluís Recoder: 'Al segle XXI no es pot negar el dret dels pobles a decidir el seu futur' ( 1/jul/10)

Els partits polítics demanen una reacció unitària davant la retallada de l'Estatut (30/jun/10)

El Síndic de Greuges reclama que l'Estatut retallat se sotmeti a un nou referèndum (30/jun/10)


  • Comparteix:

Tertúlia política a Cugat ràdio (91.5 FM)

Tertúlia política a Cugat ràdio (91.5 FM)

Tots els partits del consistori, tret del PP, fan una crida a participar a la manifestació unitària de dissabte a Barcelona contra la retallada de l'Estatut. Les forces polítiques minimitzen les discrepàncies sobre el lema de la capçalera i afirmen que la manifestació aplegarà sensibilitats diferents, unides per la defensa de l'autogovern de Catalunya. El PP, en canvi, creu que la reacció del catalanisme és desproporcionada.

A la tertúlia política d'aquest dimarts a Cugat ràdio (91.5 FM), els quatre partits que donen suport a la convocatòria han reclamat superar les diferents sensibilitats polítiques per garantir que la manifestació de dissabte sigui un èxit. El portaveu de CiU, Joan Recasens, ha subratllat que el punt d'unió és el rebuig a la retallada de l'Estatut.

Joan Recasens

Hi ha sensibilitats i objectius diferents, però ens uneix el rebuig a la sentència feta per nou funcionaris contra el que va decidir el poble català.





En la mateixa línia, el primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha apostat per treure importància a les discrepàncies sobre el lema de la manifestació i ha subratllat que hi ha lloc per a diferents projectes polítics, amb el fil conductor del suport a allò que va votar en referèndum el poble català.

Ferran Villaseñor

L'important és que hi vagin els catalans que reclamen que es respecti allò que van votar a les urnes. Altres hi aniran a reclamar la independència, em sembla lògic.



El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha dit que el lema d'Òmnium Cultural 'Som una nació. Nosaltres decidim' és assumible i ha reclamat un esforç d'unitat al voltant de la defensa a l'Estatut que es va refrendar fa quatre anys.

Joan Calderon

La manifestació ha de ser del mínim comú denominador, que és defensar la sobirania popular i el que es va votar el 2006.





El secretari del grup municipal d'ERC, Eduard Anguita, ha afirmat que la defensa de la dignitat de Catalunya enfront les agressions dels últims quatre anys ha de ser l'element central de la manifestació de dissabte, més enllà del projecte polític que defensi cada formació.

Eduard Anguita

Ens hem de manifestar per dignitat. Portem quatre anys aguantant agressions i vexacions, ja n'hi ha prou. S'ha de respondre.




De la seva banda, el president de la gestora del PP a Sant Cugat, Jordi Carreras, ha acusat la resta de partits de promoure una reacció 'desproporcionada' i 'apassionada', en comptes d'analitzar fredament les conseqüències de la sentència del Tribunal Constitucional.

Jordi Carreras

No traiem les coses de mare. Si un vol muntar una manifestació independentista, que la munti. Però no barregem les coses.




La manifestació de dissabte sortirà a les sis de la tarda de l'avinguda de la Diagonal de Barcelona, cantonada amb Passeig de Gràcia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.