Recoder demana una 'assistència massiva' de santcugatencs a la manifestació del 10-J


Temes relacionats

Tots els grups, tret del PP, criden a participar a la manifestació del 10-J ( 7/jul/10)


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder, al plató de Cugat tv

L'alcalde, Lluís Recoder, al plató de Cugat tv

Lluís Recoder fa una crida als santcugatencs perquè assisteixin de forma massiva a la manifestació d'aquest dissabte contra la retallada de l'Estatut. L'alcalde i dirigent de CiU treu importància a les discrepàncies sobre el lema de la capçalera i aposta perquè la societat catalana mostri amb contundència la seva defensa de l'autogovern. Sobre la polèmica pel lema de la capçalera, Recoder dóna suport a la proposta del periodista Enric Juliana que una gran bandera europea presideixi la manifestació.

Recoder ha fet una crida a la participació massiva a la manifestació de dissabte per combatre els que ja han començat a 'esmolar els seus llapis' per deslegitimar la reacció del poble català arran de la sentència del Tribunal Constitucional. Per a l'alcalde, la marxa ha de ser transversal i donar cabuda tant als que volen una autonomia més plena com als que clamen per un estat propi.

Lluís Recoder

Faig una crida als santcugatencs perquè hi vagin. La resposta del poble de Catalunya al TC ha de ser clara i contundent.


Sobre la polèmica pel lema de la marxa, Recoder ha recollit la idea del periodista Enric Juliana que en un article a 'La Vanguardia' va proposar que la manifestació del 10-J estigués presidida per una bandera europea. Per a l'alcalde, es tracta d'una 'idea brillant' que simbolitzaria la petició d'empara a Europa del poble català després de la retallada de l'Estatut. Tot i això, Recoder ha admès que ara no s'ha d'afegir més polèmica ja que el més important no és el lema o la bandera, sinó que el missatge unitari del poble català arribi de forma clara.

Lluís Recoder

La situació que viu Catalunya ens obliga a trobar l'empara a Europa, atesa la sordesa del món polític espanyol.


Recoder ha confessat sentir-se còmode amb el lema proposat per Òmnium Cultural, 'Som una nació. Nosaltres decidim', i ha reclamat que la polèmica entre el PSC i els convocants de la manifestació sobre el lema de la capçalera no desanimi la ciutadania. L'alcalde ha apostat per treure-li importància a aquestes discrepàncies i unir esforços per aconseguir que la manifestació sigui un èxit i traslladi a Madrid un missatge clar de defensa de l'autogovern de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.