Sant Cugat participarà a la manifestació contra la retallada de l'Estatut amb diversitat de proclames


Temes relacionats

La CUP creu que José Montilla no hauria d'assistir a la manifestació del 10-J ( 8/jul/10)

Recoder demana una 'assistència massiva' de santcugatencs a la manifestació del 10-J ( 8/jul/10)

La PDD i Acte de Sobirania auguren una alta participació a la manifestació del 10-J ( 7/jul/10)

L'EMD de Valldoreix penja la senyera per rebutjar la retallada de l'Estatut ( 6/jul/10)

L'esquerra independentista santcugatenca convoca una concentració a la plaça del Rei ( 2/jul/10)

L'Ateneu s'adhereix a la manifestació del 10 de juliol contra la sentència de l'Estatut ( 1/jul/10)

Sant Cugat adverteix que la sentència del TC qüestiona l'encaix de Catalunya a Espanya ( 1/jul/10)

Lluís Recoder: 'Al segle XXI no es pot negar el dret dels pobles a decidir el seu futur' ( 1/jul/10)

Romeva proposa una Catalunya independent en una Europa federal (30/jun/10)


  • Comparteix:

El lema de la marxa ha estat objecte de debat

El lema de la marxa ha estat objecte de debat

La manifestació d'aquest dissabte contra la retallada de l'Estatut comptarà amb una elevada presència santcugatenca. Tots els grups polítics, tret del PP, donen suport a la convocatòria, tot i que amb objectius diferents que van des de la reivindicació d'un estat propi fins a la defensa del text estatutari aprovat en referèndum. Els col·lectius independentistes de la ciutat veuen en la manifestació una ocasió històrica per reclamar l'alliberament nacional.

Durant tota la setmana, els grups polítics de la ciutat que donen suport a la manifestació s'han esforçat en escenificar la unitat en la defensa de l'autogovern de Catalunya. Tot i reconèixer que tenen horitzons nacionals diferents, CiU, PSC, ICV-EUiA i ERC han acordat una posició comuna que visualitza el que els uneix, és a dir, el rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional que retalla l'Estatut i la constatació que s'està qüestionant l'encaix de Catalunya dins de l'Estat espanyol. A partir d'aquí, cada formació anirà a la manifestació amb la seva pròpia pancarta, on es llegiran des de crides a l'estat propi fins a proclamacions de l'estat federal o confederal.

La posició dels grups, recollida en una declaració aprovada al ple municipal, afirma que la reacció catalana a la sentència de l'Estatut ha de ser 'ferma i duradora'. Sentim l'alcalde, Lluís Recoder, llegint un extracte de la declaració pactada.

Lluís Recoder

Expressem el nostre compromís amb el dret inalienable de Catalunya a decidir el seu futur. La reacció a la sentència ha de ser ferma i duradora.


De la seva banda, els col·lectius independentistes de la ciutat veuen en la manifestació d'aquest dissabte una 'ocasió històrica' per reclamar massivament la independència de Catalunya. Tant els grups de l'esquerra independentista com la Plataforma pel Dret a Decidir i el grup Acte de Sobirania veuen superat l'actual marc estatutari i constitucional. Un dels portaveus de la plataforma, Joan Contijoch, fa una crida a omplir la marxa de banderes estelades.

Joan Contijoch

Fem una crida perquè els santcugatencs es manifestin amb estelades. Hem de bastir la manifestació d'independència.


Administracions públiques com l'EMD de Valldoreix i entitats com l'Ateneu i els Castellers s'han sumat a les protestes contra la retallada de l'Estatut penjant senyeres a les seves seus o pronunciant-se públicament a favor de la manifestació. El Síndic de Greuges local, Jaume Clavell, també dóna suport a la convocatòria.

La manifestació, liderada per Òmnium Cultural, sortirà a les sis de la tarda de la cruïlla entre la Diagonal i el passeig de Gràcia, a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.