El Síndic de Greuges aposta pel dret a decidir a la manifestació d'aquest dissabte


  • Comparteix:

El Síndic local, en imatge d'arxiu

El Síndic local, en imatge d'arxiu

El Síndic de Greuges de la ciutat es manifestarà aquest dissabte, a títol personal, contra els límits que imposa la sentència del Tribunal Constitucional (TC) i pel dret a decidir dels catalans. Jaume Clavell ha explicat que aquest dissabte a Barcelona ens juguem 'el futur del país' i cal que tothom s'hi sumi encara que sigui per raons diferents. El síndic local considera que l'endemà de la manifestació tots els diputats catalans a Madrid s'haurien d'unir, no 'col·laborar' amb els altres parlamentaris i veure fins on 'poden arribar'.

Jaume Clavell ha valorat així la manifestació d'aquest dissabte a Barcelona. Són declaracions a Cugat.cat.

Jaume Clavell

La manifestació d'aquest dissabte significa una protesta massiva del poble de Catalunya en contra del TC i en contra dels límits que ens han imposat.



Tot i sumar-se a un manifest fet pel Fòrum dels Síndics de Catalunya en defensa de l'Estatut i a favor de la manifestació, Clavell ha dit que 'no hi està massa d'acord'. El síndic de Sant Cugat va més enllà d'aquest text i es pregunta què vol dir defensar un Estatut 'decapitat i mort'. En aquest sentit, Clavell aposta pel 'dret a decidir' i ha recordat que està en joc el 'futur del país'.

Jaume Clavell

Ens estem jugant el futur del país i anem a manifestar-nos pel dret a decidir perquè som una nació i en democràcia s'ha d'exercir la voluntat del poble.




Clavell també ha dit que li ha 'sabut greu' la polèmica originada entre el PSC i Òmnium Cultural sobre la manifestació i considera 'imprescindible' que el president de la Generalitat, José Montilla, encapçali la marxa.

El síndic entén que certs sectors no se sentin còmodes amb la segona part del lema 'Som una nació. Nosaltres decidim' però es pregunta qui ha de decidir si no ho fan els catalans.

Tot i que la retallada del Constitucional no afecta directament les competències dels síndics locals, el manifest conjunt apunta que s'ha de defensar l'Estatut ja que els ciutadans, sinó, poden perdre alguns drets. Segons el manifest, l'actual estat del TC, 'immers en un joc partidista de majories i minories', no el legitima per emetre la sentència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.