La JNC i la UJ demanen una 'nova transició' després de la retallada de l'Estatut


  • Comparteix:

La Joventut Nacionalista de Catalunya i la Unió de Joves demana una 'nova transició' després que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) hagi 'enterrat el projecte comú del principi de la democràcia'. A més, els grups juvenils animen tots els catalans a participar en la manifestació d'aquest dissabte, 'sigui quin sigui el seu model per Catalunya'.

Les dues formacions consideren que l'Estatut està al 'marge del control constitucional' pel fet d'haver passat per l'aprovació del Parlament Català, les Corts de l'Estat espanyol i el poble català. Així ho han expressat en un manifest en què titllen el TC de caducat, dividit i deslegitimat.

El president de la JNC de Sant Cugat, Àlex Calmó, explica el per què del manifest.

Àlex Calmó

Creiem que s'han acabat les vies que s'han aplicat fins ara amb l'Estat espanyol.


La JNC i la UJ diuen no haver-se pogut posar d'acord amb la resta de joventuts de la ciutat per firmar un manifest conjunt. D'altra banda, la resta de formacions treuen importància al fet d'anar per separat. Asseguren que tot i tenir manifestos propis és important la unitat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.