Els partits, escèptics davant la candidatura independenstita unitària de Laporta


  • Comparteix:

Joan Laporta en la presentació del seu projecte polític / Font: El Punt

Joan Laporta en la presentació del seu projecte polític / Font: El Punt

Les seccions locals de CiU, ICV i la CUP descarten la proposta de l'expresident del Barça Joan Laporta de formar una coalició de partits per a la independència de Catalunya. ERC es manté a l'expectativa i Reagrupament és l'única formació que diu obertament que hi està a favor. Laporta va proposar dimarts ressuscitar el sentiment de la Solidaritat Catalana de principis del segle XX, però amb l'horitzó de la independència.

CiU ha deixat clar que la seva proposta passa per un lideratge fort amb Artur Mas al capdavant. Ho ha dit el portaveu de la federació nacionalista, Joan Recasens.

Joan Recasens

La proposta és agosarada. Nosaltres ja tenim un lideratge fort amb Artur Mas per tirar endavant el país.








El portaveu d'ICV Joan Calderon també s'ha mostrat contrari a la proposta, ja que la ideologia majoritària del partit no passa per l'independentisme.

Joan Calderon

Iniciativa creu en un model federal, no som un partit independentista.


La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha mostrat satisfacció per l'augment del sentiment independentista, però no per la iniciativa de formar una candidatura unitària. Ho explica el seu portaveu, Guim Pros.

Guim Pros

No és positiu que es parli d'unitat quan hi ha grups que no s'han mostrat obertament independentistes.



ERC ha volgut subratllar que els republicans són, ara per ara, l'única referència independentista de l'arc parlamentari i s'han mostrat prudents davant la proposta de Laporta. Escoltem el regidor Toni Ramon.

Toni Ramon

Abans de pronunciar-nos, cal saber quin és el posicionament del partits i quin és el futur.


Reagrupament ha estat l'única formació que ha mostrat obertament el seu suport a la iniciativa perquè, segons diuen, és 'el moment ideal'. Ho explica el coordinador del Vallès de la formació, Lluís Tarrés.

Lluís Tarrés

És el moment ideal. Reagrupament sempre ha defensat una candidatura transversal. La societat catalana va fer un pas important en la manifestació.



Un dels promotors de la iniciativa, el jurista Alfons López Tena, ha afirmat aquest dimecres que si la proposta no té èxit entre els partits, Solidaritat Catalana per la Independència contemplaria presentar una candidatura pròpia a les eleccions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.