CIU presenta a Sant Cugat la seva proposta de reforma de l'Estatut com la garantia de millorar la qualitat de vida a Catalunya


  • Comparteix:

Núria de Gispert acompanyada de Lluís Recoder, Joan Recasens i Ramon Bonastre.

Núria de Gispert acompanyada de Lluís Recoder, Joan Recasens i Ramon Bonastre.

Convergència i Unió està convençuda que només amb un govern nacionalment fort a Catalunya es podrà tirar endavant la reforma de l'Estatut d'Autonomia. Conscients d'aquest repte, la federació nacionalista, en un acte a l'Escola de Música, ha encoratjat els seus militants i simpatitzants a fer pedagogia i explicar que només un nou Estatut pot garantir la qualitat de vida dels catalans.

Com un vestit, l'Estatut que va ser vàlid al 79 -quan sortíem d'una dictadura- ha quedat avui petit i estret per les aspiracions nacionals de Catalunya i els nous reptes que té plantejats el país.

La proposta de reforma de l'Estatut de la federació nacionalista, i que ha presentat la consellera Núria de Gispert, pretén que la Generalitat sigui l'administració única a Catalunya. Segons Convergència i Unió, és la manera més efectiva de resoldre els problemes que afecten directament els catalans; des de com gestionar els fluxos migratoris que ens arriben, decidir quines infraestructures són imprescindibles fins a decidir en què i com s'inverteixen els nostres impostos.

Segons Núria de Gispert només es podrà trucar a la porta de Madrid si a Catalunya hi ha un govern nacionalment fort:

Núria de Gispert

Només tindrem un nou Estatut si som forts nacionalment i això suposa treure unc bons resultats a les eleccions,


L'alcalde, Lluís Recoder, i diputat de CIU, ha afegit que l'Estat ha incomplert de manera flagrant l'Estatut, tant si la majoria ha estat del PSOE com del PP, amb la voluntat de retallar sobirania a Catalunya:

Lluís Recoder

L'Estatut va ser un pacte d'Estat que s'ha incomplert reiretadament tant per part del PSOE com del PP amb l'únic objectiu de treure'ns autonomia.


En aquest context, CIU ha animat als seus militants i simpatitzants a difondre les bases de la seva proposta per fer entendre als ciutadans que l'Estatut pot resoldre problemes quotidians com la quantia de les pensions no contributives, les hores de castellà a l'escola o poder tenir veu dins Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.