Oriol Amorós: 'El procés d'integració de l'immigrant té lloc a nivell local'


  • Comparteix:

Oriol Amorós en roda de premsa a l'Ateneu de Sant Cugat.

Oriol Amorós en roda de premsa a l'Ateneu de Sant Cugat.

Els consistoris tindran un paper decisiu en l'aplicació de la nova llei d'acollida de persones immigrades per tal de garantir la integració dels nouvinguts en la societat civil. Així ho ha afirmat el secretari d'Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, en una visita a Sant Cugat aquest dijous, on ha ofert una conferència a l'Ateneu Santcugatenc. Segons Amorós, la llei iguala els drets i deures dels nouvinguts amb els de la resta de ciutadans.

La participació i implicació dels immigrants en el teixit associatiu de les seves respectives ciutats d'acollida és el principal repte al qual aspira la llei. És en aquest punt on els ajuntaments han d'oferir les eines necessàries per tal de facilitar la integració dels nouvinguts en el seu entorn més immediat. Unes eines que passen, segons ha explicat el secretari, pel coneixement per part dels immigrants de la llengua catalana, entre d'altres responsabilitats.

Escoltem el secretari d'Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós.

Oriol Amorós

El procés de ciutadania té lloc a nivell local. És important que escrivim el reglament juntament amb les associacions municipalistes



Sant Cugat ofereix una bona acollida als immigrants, tot i que és feble a l'hora d'integrar-los en el teixit associatiu local. Així ho ha afirmat a Cugat.cat el regidor local d'ERC, Toni Ramon.

Toni Ramon

Tenim un bona acollida per part de serveis socials, però trobo a faltar una ajuda a la integració dels immigrants en el teixit associatiu.



El secretari d'immigració de la Generalitat, Oriol Amorós, ha ofert aquest dijous un col·loqui a l'Ateneu Santcugatenc, amb la nova llei d'acollida de persones immigrades com a eix central del debat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.