Els diputats Recasens (CiU) i Balcells (PSC-CpC) voten a favor de prohibir els toros, mentre que Domingo (grup mixt) hi vota en contra


Temes relacionats

Sant Cugat es declara ciutat antitaurina i 'amiga dels animals' (22/nov/05)


  • Comparteix:

Alguns diputats han rebut el resultat de la votació amb aplaudiments. Font: 3cat24

Alguns diputats han rebut el resultat de la votació amb aplaudiments. Font: 3cat24

Els diputats santcugatencs de CiU i PSC-Ciutadans pel Canvi (CpC) s'han pronunciat a favor de la prohibició de les curses de braus en la votació, aquest dimecres, de la modificació de la Llei de Protecció d'Animals al Parlament. De la seva banda, el diputat santcugatenc del grup mixt, José Domingo, hi ha votat en contra. La votació és fruit d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que ha rebut el suport d'ERC, ICV, la majoria de diputats de CiU i alguns del PSC, mentre que Ciutadans (C's) i PP en bloc hi han votat en contra.

CiU i PSC han donat llibertat de vot als seus diputats perquè votin segons la seva consciència, mentre que ERC i ICV ja havien anunciat el seu vot favorable a la modificació. PP i C's també s'havien posicionat, en el seu cas contraris a l'abolició.

El diputat santcugatenc per CiU, Joan Recasens, ha explicat a Cugat.cat que el seu vot favorable a la prohibició respon a una qüestió de valors personals.

Joan Recasens

No és una qüestió identitària ni tampoc animalista. No entenc els valors que transmet el patiment.


De la seva banda, el diputat santcugatenc del PSC-Ciutadans pel Canvi (CpC), Josep Maria Balcells, ha explicat que el sentit del seu vot no respon a qüestions identitàries, sinó a una qüestió de 'sensibilitat'.

Josep Maria Balcells

Les raons no són identitàries. És una qüestió de sensibilitat. No es pot fer de la tortura un espectacle.



L'altre diputat santcugatenc present a la votació, José Domingo, ha votat en contra de la llei. Domingo considera que la prohibició és un atac a les llibertats individuals.

José Domingo

Era un debat aparentment fals. S'hauria de deixar llibertat d'elecció, no és una obligació anar a les 'corrides'. Catalunya ara és una mica menys lliure.



La modificació de la Llei ha estat aprovada per 68 vots favorables, 55 en contra i 9 abstencions. Recordem que Sant Cugat va declarar-se ciutat antitaurina i 'amiga dels animals' a finals del 2005. En aquella ocasió, la proposta va prosperar amb els vots a favor d'ERC, ICV-EA i una part de CiU, l'abstenció del PSC, de tres membres de CiU i d'un regidor del PP, i el vot en contra de la resta de regidors populars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.