José Domingo: 'La Generalitat ha de deixar d'insultar les institucions de l'Estat de dret espanyol'


  • Comparteix:

El diputat santcugatenc del grup mixt, José Domingo / Font: Canal Parlament

El diputat santcugatenc del grup mixt, José Domingo / Font: Canal Parlament

La Generalitat ha rebutjat aquest dimarts el recurs en contra de la Llei d'acollida d'immigrants presentat pel diputat del grup mixt al Parlament, el santcugatenc José Domingo, el maig passat. La llei, aprovada amb el suport del 90% del Parlament i la unanimitat del Consell de Garanties Estatutàries, reconeix el català com a primera llengua d'acollida d'immigrants a Catalunya. Domingo ha recordat en declaracions a Cugat.cat que serà el Tribunal Constitucional qui tindrà l'última paraula sobre la llei i ha demanat als parlamentaris catalans que 'deixin d'insultar les institucions de l'Estat de dret espanyol'.

El parlamentari santcugatenc José Domingo va presentar el recurs contra la llei el maig quan encara era al càrrec l'aleshores Defensor del Poble, Enrique Múgica. Domingo considerava que amb l'aprovació de la nova llei es menystenia el castellà i es prioritzava l'ensenyament en català en la integració dels nouvinguts.

El futur de la Llei d'acollida d'immigrants es va ajornar a l'espera de la sentència de l'Estatut, que el juliol passat va rebutjar que la Generalitat tingués la competència exclusiva en matèria d'acollida d'immigrants. Un cop dictada la sentència de la carta catalana, la Defensora del Poble en funcions, María Luisa Cava de Llamo, va recórrer davant del Tribunal Constitucional (TC) la Llei d'acollida i integració d'immigrants, que ara es troba a l'espera d'una reposta.

L'impulsor del recurs, José Domingo, ha destacat que el Tribunal Constitucional és qui té l'última paraula per decidir la constitucionalitat de la llei d'acollida, com també va passar amb l'Estatut. Domingo també ha afirmat que no respectar les lleis i les sentències és un acte delictiu. Són declaracions a Cugat.cat.

José Domingo

Cada vegada que escolto determinats polítics dir que no compliran les lleis o sentències perquè no els agraden, crec que tenim un govern de delinqüents.



Domingo ha expressat el seu desig que els parlamentaris catalans respectin 'les institucions de l'Estat de dret espanyol, ja bé sigui el Defensor del Poble o el Tribunal Constitucional'.

José Domingo

Espero que entri el seny al govern de Catalunya i que no facin proclams en què insulten les institucions de l'Estat de dret espanyol.


El departament d'Acció Social del govern ha mostrat la seva oposició al recurs presentat per Domingo i ha defensat la llei que reconeix el català com a llengua vehicular del país i com a garantia d'igualtat d'oportunitats dels nouvinguts a Catalunya. ERC, CiU i EUiA, els altres partits que van votar a favor de la llei, s'han mostrat també en desacord amb la mesura que, segons ells, no té en compte el català.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ostres!sembla extra planetari.Si us plau sr Domingo.... qui insulta a qui? si vostes no paren (i vull dir PP i cia) son els mestres de la mentida,calumnies, d´encendre el foc,manipulant als ciutadans dels pobles d´Espanya,fent-lis un rentat de coco amb les seves solemnes ofenses a la nostra Cultura i Llengüa.es que ja n´hi ha PROU!Aixó es la seva Democracia? enemistant a la gent? No home no !analitzi i mirin de fer l´Amor i no la Guerra.

Montserrat Calduch i Triguero. Enviat el 19/ago/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.