Una delegació municipal viatja a l'Índia per conèixer els projectes de la Fundació Vicente Ferrer


  • Comparteix:

Escola de la Fundació Vicente Ferrer a Anantapur

Escola de la Fundació Vicente Ferrer a Anantapur

Una delegació santcugatenca viatja avui a l'Índia per conèixer sobre el terreny els projectes de la Fundació Vicente Ferrer desenvolupats amb el suport de l'Ajuntament. L'alcalde, Lluís Recoder, encapçala la comitiva, que s'estarà fins dilluns que ve a la ciutat d'Anantapur. La visita també servirà per conèixer les iniciatives de cooperació que l'associació santcugatenca Forkids duu a terme a Bagepalli amb fons municipals.

La visita ha sorgit arran d'una invitació de la pròpia Fundació Vicente Ferrer al consistori durant la presentació del futur hospital de referència, que ha de donar servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal i que portarà el nom del cooperant català. L'objectiu de la delegació és conèixer els projectes que l'entitat ha dut a treme a l'Índia amb fons municipals, des que fa quatre anys la ciutat va començar a col·laborar amb l'associació.

Entre les iniciatives desenvolupades, hi ha la rehabilitació i ampliació d'un institut per a joves dels sectors més desafavorits, l'any 2008, amb prop de 14.500 euros, i la creació de 96 petits negocis de producció i comercialització lletera per a dones en situació de marginació a les comunitats de Bathalpalli, el 2007, amb 5.340 euros.

Amb prop de 15.000 euros, l'Ajuntament també va col·laborar l'any passat en un projecte per millorar la qualitat de vida de 91 dones i les seves famílies de la regió de Gandlapenta, capacitant-les per crear els seus propis negocis. Aquest 2010, el municipi ajudarà a optimitzar recursos hídrics mitjançant la promoció del rec per aspersió, tot i que la quantitat que aportarà encara està per concretar.

Durant la visita, Lluís Recoder anirà acompanyat de la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, i la regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, que ha explicat a Cugat.cat com va sorgir la visita.

Susanna Pellicer

Ens deien que els anéssim a veure, que hi havia projectes molt bonics. I també visitem una ONG que està fent molt bona feina.


Aprofitant l'estada a l'Índia, la delegació municipal també visitarà a Bagepalli dos projectes que duu a terme Forkids, una entitat sense ànim de lucre creada al 2001 a partir d'un treball de cooperació amb una ONG de l'Índia.

La primera iniciativa, que es va començar el 2008, té com a finalitat aconseguir la igualtat de drets a través d'un programa formatiu a les zones agrícoles seques i pobres. Aquest projecte, finançat amb més de 12.000 euros del fons municipal, vol atendre la necessitat d'infraestructures escolars, reactivar les economies familiars amb programes de formació i implantació de microcrèdits, i crear un taller tèxtil i un centre d'informàtica. D'altra banda, al 2009, la ciutat també ha subvencionat amb 11.000 euros una iniciativa educativa que busca ampliar una escola rural amb la construcció de vuit noves aules per donar cabuda a nens de diferents castes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.