La Generalitat dóna 3.000 euros a l'Ajuntament per tirar endavant polítiques de joventut


  • Comparteix:

Un dels aspectes cabdals serà l'habitatge públic.

Un dels aspectes cabdals serà l'habitatge públic.

El Pla Local de Joventut de Sant Cugat rebrà 3.000 euros de la Generalitat per tirar endavant, entre d'altres accions, el Consell de Joves i programes d'inserció laboral. El tinent d'alcalde de Joventut ha explicat que en els propers 4 anys es fomentarà la participació ciutadana dels joves amb nous espais al centre i als districtes, es construirà més habitatge públic i es fomentaran polítiques de prevenció sanitària entre els adolescents.

Aquest ajut del govern català s'emmarca en el Pla Nacional de Joventut que destinarà globalment 863.000 euros als municipis de la demarcació de Barcelona per fomentar la formació del joves, la salut, la feina i la seva participació en la vida social.

En el cas de Sant Cugat, els 3.000 euros es destinaran, entre d'altres coses, a fomentar cursos de formació ocupacional a través del SOM, a difondre campanyes sanitàries i preventives entre els adolescents i reanimar el Consell de Joves a partir del mes de setembre. Segons el tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon, la creació d'una àrea específica dedicada als joves significarà un rellançament de les accions per resoldre les seves necessitats:

Toni Ramon

Fins ara no hi havia una política específica per joves que abarqués des dels estudis, feina, habitatge, etc. Tenen necessitats específiques.


En els propers 4 anys, s'obriran nous espais socials pels joves no només al centre sinó també als districtes per fomentar la participació, i -pendent de concretar-ne la ubicació - s'obrirà una sala d'actuacions i assajos per joves grups musicals:

Toni ramon

Cal pensar en espais nous als districtes i als barris del nou creixement i ja tenim projectada una sala d'actuacions.


El conjunt de la comarca rebrà 22.000 euros que serviran per editar una guia d'Habitatge per a joves i potenciar els Serveis d'Informació Juvenil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.