Arcadi Oliveres: 'En aquestes condicions no es pot arribar a cap acord de pau entre Israel i Palestina'


  • Comparteix:

El santcugatenc Arcadi Oliveres és president de la Unipau

El santcugatenc Arcadi Oliveres és president de la Unipau

Les negociacions de pau iniciades aquest dijous entre Israel i Palestina no arribaran a bon port. Així ho ha declarat el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, que ha dit que es tracta d'unes negociacions de caràcter estratègic, encapçalades pels interessos del govern nord-americà i no pas per l'agenda israelo-palestina. Tot i això, Oliveres ha valorat positivament que s'iniciïn converses i no descarta que s'arribi a petits acords que puguin desembocar en negociacions.

'Estats Units està fent servir el conflicte d'Israel i Palestina per als seus propis interessos'. Així ho ha afirmat en declaracions a Cugat.cat Arcadi Oliveres, que ha situat el govern americà com el principal actor de la negociació. L'expert santcugatenc ha remarcat la importància que té per als EUA tenir bones relacions amb el poble israelià.

Arcadi Oliveras

Es tracta d'unes negociacions estratègiques marcades per l'agenda nord-americana, que vol solucionar els problemes de relació amb Israel.


Oliveres ha destacat que per aconseguir la pau entre els dos pobles fa falta que marxin els colons de Palestina, que acabi el bloqueig amb Gaza i que es concedeixi un estat internacional a Jerusalem. Oliveres, però, no espera que aquests elements formin part de les concessions que han promès les parts implicades.

Així mateix considera que el conflicte israelo-palestí, que va néixer amb l'establiment de l'estat d'Israel, no es pot solucionar amb un parell de reunions.

Arcadi Oliveras

Aquest conflicte no es pot resoldre ara amb un parell de reunions que organitzi la senyora Clinton. Cal considerar el rerefons històric.


Les negociacions de pau per part dels dos pobles ja han portat les primeres conseqüències. Hamas ha comès una sèrie d'atemptats en cadena, un fet que Arcadi Oliveres defineix com un intent clar de boicotejar els acords de pau.








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.