El consistori diu que 'els actes de la Diada són els adequats', en resposta a les crítiques d'ERC


Temes relacionats

ERC denuncia que l'Ajuntament no ha complert l'acord per millorar els actes de la Diada ( 7/set/10)


  • Comparteix:

Monument de Rafael Casanova en imatge d'arxiu

Monument de Rafael Casanova en imatge d'arxiu

El tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, s'ha mostrat sorprès amb les declaracions d'ERC sobre les poques millores en la programació d'actes per a l'Onze de Setembre. Segons el convergent, l'estructura és l''adequada' i assegura que ja van estudiar al juny les propostes republicanes que finalment 'no van ser viables'. A més, Recasens ha explicat que la programació 'evoluciona' en funció de la resposta del públic assistent i de les possibilitats econòmiques de cada any.

El tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, ha valorat així la programació d'activitats per a la Diada d'enguany.

Joan Recasens

El format actual és molt digne, hi ha tres espais consolidats, on s'ofereixen actes diferents que donen prou rellevància a la Diada de la nostra ciutat.



ERC demana un canvi d'estructura en l'agenda d'actes, una centralització de les propostes i l'organització de celebracions en els dies anteriors a la Diada. A més, volen canviar d'ubicació de l'estàtua de Rafael Casanova a la plaça de la Vila.

Recasens ha respost així a les crítiques republicanes.

Joan Recasens

Em sorpren perquè en vam parlar, ho vam estudiar, com el trasllat del monument de Casanova i informes tècnics ho han descartat.


El portaveu d'ERC, Raül Grangé, també ha denunciat el mal estat del monument de Rafael Casanova, un fet que ha desmentit el tinent d'alcalde de Presidència, ja que ha assegurat que l'escultura s'ha restaurat en els últims anys i s'ha netejat en motiu de la Diada. La darrera petició republicana ha estat la retirada de la bandera espanyola de l'Ajuntament, una acció que Recasens ha descartat per tractar-se d'una petició 'no legal'.

Els actes de la Diada començaran a les nou del matí de dissabte amb la tradicional ofrena floral dels partits polítics i entitats, i amb el posterior Cant dels Segadors a les onze. Al punt del migdia tindrà lloc la hissada de la Senyera, acompanyada del Cant dels ocells a la plaça Barcelona, amb el missatge institucional de l'alcalde a continuació. L'actuació del quartet Hekàteros ambientarà l'aperitiu que donarà pas a les Sardanes de les cinc de la tarda al Casal de Gent Gran de la Floresta i a les set de la tarda a la plaça d'Octavià. A les deu de la nit el Claustre del Monestir serà l'escenari del concert de Pere Codó, 'Compartiments', que servirà per posar punt final a la jornada festiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.