Calderon (ICV): 'No es dóna l'escenari adequat per a una candidatura conjunta d'esquerres a les municipals'


Temes relacionats

ICV veu viable un govern local d'esquerres ( 8/set/10)


  • Comparteix:

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, afirma que 'no es dóna l'escenari adequat' per presentar una candidatura conjunta d'esquerres a les properes eleccions municipals. Calderon ha dit que la formació ecosocialista no tanca cap porta en la seva política d'aliances i ha subratllat que l'única línia vermella és fer polítiques d'esquerres i ecologistes. Pel govern de Valldoreix, Calderon aposta per reeditar la Candidatura de Progrés però amb un lideratge renovat.

El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, no veu viable una candidatura unitària de les esquerres de cara a les eleccions municipals del maig vinent, tot i que assegura que la seva formació porta dos anys treballant en aquesta línia. Ho ha dit en una entrevista a l'informatiu Primera Plana de Cugat ràdio, tot i que ha evitat precisar els motius del fracàs d'aquesta línia estratègica.

Joan Calderon

No es dóna l'escenari adequat perquè es materialitzi la candidatura d'esquerres.


Calderon ha indicat que el projecte de Lluís Recoder està esgotat i pronostica que les eleccions municipals del maig seran 'apassionants'. Sobre un hipotètic acord de govern amb CiU, el portaveu ecosocialista no l'ha descartat però considera que seria un canvi d'estratègia important que caldria de consultar amb la militància. Tot i això, Calderon no ha tancat cap porta en la seva política d'aliances i ha subratllat que l'única línia vermella és fer polítiques d'esquerres i ecologistes.

Treballar per superar la crisi serà la prioritat d'Iniciativa en aquest nou curs polític. Els ecosocialistes volen aconseguir-ho potenciant les polítiques d'ocupació. En aquest sentit, Calderon ha animat els santcugatencs a participar a la vaga general del proper 29 de setembre.

A Valldoreix, Calderon aposta per continuar donant suport a la Candidatura de Progrés i Catalanista, ja que considera que és l'única fórmula possible perquè l'EMD faci polítiques d'esquerres. Sobre el lideratge de Montserrat Turu al capdavant de la candidatura, Calderon considera que 'seria convenient una renovació'.

Joan Calderon

Seria convenient una renovació en el lideratge de la Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix, tot i que parlarem amb Montserrat Turu.


El portaveu ecosocialista és l'únic membre de la formació que es presenta a les primàries que ICV tanca aquest dijous per escollir el candidat a l'alcaldia.

Calderon ha fet aquestes declaracions a l'informatiu Primera Plana de Cugat ràdio (91.5 FM), que durant aquesta setmana està fent una ronda d'entrevistes als representants de les formacions municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.