La ciutat commemorarà l'inici de la Guerra Civil per recuperar la memòria històrica


  • Comparteix:

Proclamació de la República el 14 d'abril de 1934

Proclamació de la República el 14 d'abril de 1934

Sant Cugat comptarà amb un programa d'activitats per commemorar l'inici fa 75 anys de la Guerra Civil a la ciutat. L'objectiu és escenificar així l'avançament en la recuperació de la memòria històrica. Així ho ha aprovat aquest dilluns el ple municipal amb una moció que condemna la repressió per motius polítics, ideològics i religiosos a veïns i funcionaris del municipi durant la dictadura franquista.

La moció, presentada pel PSC amb esmenes de CiU i ERC, recorda en sintonia amb la Llei de la Memòria històrica la necessitat d''aprendre i no oblidar' la història del país com a 'expressió de la seva llibertat'. El text, insta, però, a anar més enllà de la llei i commemorar l'inici de la Guerra Civil a la ciutat com a expressió d'aquest avançament en la recuperació de la memòria històrica.

Ho explica el portaveu del PSC, Salvador Gausa.

Salvador Gausa

Nomenar en el si del Consell de Cultura una comissió per preparar la commemoració dls 75 anys de l'inici de la Guerra Civil a la ciutat.




Els grups municipals que han votat a favor han coincidit en destacar que la Llei de la Memòria Històrica és 'insuficient'. És per això que el portaveu d'ERC, Raül Grangé, s'ha felicitat per aquest acord que considera 'de justícia'.

Raül Grangé

Ens sentim molt hereus dels 34 alcaldes i 123 regidors d'ERC afusellats. Els seus familiars no tenen sensació de justícia.




De la seva banda, el regidor d'ICV-EUiA Xavier Boix, ha subratllat 'el deute' de Sant Cugat amb els veïns que van lluitar per les llibertats democràtiques.

Xavier Boix

Posar de relleu que s'han fet iniciatives per recuperar la memòria i Sant Cugat té un deute amb la gent que va lluitar per les llibertats.




En el mateix sentit, el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha destacat la necessitat de commemorar la data amb un programa d'activitats.

Xavier Escura

És de necessitat commemorar aquesta data. És oportú involucrar el consell de Cultura.




La moció ha comptat amb el suport del PSC, ERC, CiU i ICV- EUiA, mentre que el regidor no adscrit Fernando Vázquez-Dodero s'ha abstingut. El programa d'activitats previst per a la commemoració de l'inici de la Guerra Civil es finançarà amb el pressupost ordinari del 2011 de les àrees implicades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.