Sant Cugat exigeix als sindicats el compliment dels serveis mínims el 29-S


Temes relacionats

ICV dóna suport a la vaga general del 29-S (16/set/10)

Neix una plataforma local de suport a la vaga general (13/set/10)

Pepe García: 'Aquesta vegada la vaga tindrà un fort impacte' (12/set/10)

La vaga general del 29-S arribarà als centres educatius (10/set/10)

La plantilla de Delphi se sumarà a la vaga general ( 8/set/10)

José Antonio Morán: 'Totes les seccions sindicals donen suport a la vaga de forma unànime' ( 8/set/10)


  • Comparteix:

La plantilla de Delphi, que farà vaga general, en una imatge d'arxiu.

La plantilla de Delphi, que farà vaga general, en una imatge d'arxiu.

Sant Cugat demana als sindicats el compliment dels serveis mínims durant la vaga general i denuncia la gestió de la crisi per part dels governs català i espanyol. Així ho marca una moció de CiU, aprovada al ple municipal d'aquest dilluns com a proposta alternativa a una moció d'ERC i ICV-EUiA. Des de l'oposició, tant ERC com ICV-EUiA han recordat que el dret a vaga està reconegut constitucionalment i, per tant, no conceben que la moció defensi el respecte a l'aturada del 29 de setembre.

El grup municipal de CiU ha presentat una moció alternativa a les presentades per ERC i ICV-EUiA sobre la vaga general. D'una banda, la moció alternativa de CiU passa de donar suport a l'aturada laboral a respectar-la. I de l'altra, la moció denuncia la gestió de la crisi per part del govern espanyol i de la Generalitat, de la qual precisament ERC i ICV-EUiA en són socis.

A més, Sant Cugat demanarà als sindicats un 'exercici responsable' del dret a vaga i el compliment dels serveis mínims establerts. Segons el portaveu de CiU, Jordi Puigneró, cal també respectar el dret de qui decideix treballar.

Jordi Puigneró

Respectem el dret a vaga, com es manifesta a la moció, preò també el dret de qui vol treballar. Cal respectar els serveis mínims.



Tant ERC com ICV-EUiA han criticat que la moció faci referència al respecte de la convocatòria de vaga. El portaveu d'ERC, Raül Grange troba incoherent el punt, ja que no reconèixer-ho seria insconstitucional.

Raül Grangé

Caldria preguntar si aquest Ajuntament ha d'aprovar i respectar un dret ja reconegut a la Constitució.



Grangé coincideix amb el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon. L'ecosocialista, a més, ha recordat que la moció s'oposa a la nova reforma laboral, que es va aprovar al Congrés mitjançant l'abstenció de la federació nacionalista i del PNB.

Joan Calderon

Em fan gràcia les crítiques al govern estatal perquè, quan cal, CiU dóna el vot o l'abstenció a reformes que retallen drets socials i laborals.




La moció, aprovada per 14 vots a favor i nou en contra, és una alternativa presentada per CiU als textos proposats per ICV-EUiA i ERC. Les dues mocions inicials secundaven la vaga general del 29 de setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.