Sant Cugat reclama un canvi d'actuació de la policia estatal en els processos d'estrangeria


Temes relacionats

ICV denuncia que la policia estatal actua seguint 'criteris racistes' (17/set/10)


  • Comparteix:

Logotip de la policia estatal

Logotip de la policia estatal

Sant Cugat demanarà al Ministeri de l'Interior que es replantegi els procediments d'actuació de la policia estatal en els processos d'estrangeria per garantir la dignitat de les persones. El ple municipal d'aquest dilluns ha demanat l'eliminació del protocol de la policia espanyola, que segueix un criteri ètnic per realitzar l'identificació dels ciutadans.

Les operacions policials s'acostumen a produir a zones amb una alta afluència de públic, com estacions de tren o discoteques. L'acord del ple considera que els controls policials no són efectius i, a més, provoquen, en l'imaginari col·lectiu, una vinculació entre immigració i delinqüència.

El regidor d'ICV, Xavier Boix, ha indicat que molts immigrants viuen en situació de 'clandestinitat' a causa d'aquestes operacions policials.

Xavier Boix

Molts estrangers amb trets ètnics característics estan vivint en una clara clandestinitat.



El PSC ha optat per abstenir-se. El primer secretari del partit, Ferran Villaseñor, ha mostrat el seu desacord amb el text ja que considera que 'carrega contra els funcionaris'.

Ferran Villaseñor

Estan carregant contra els funcionaris. Caldria reformar la Llei dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat.



El ple informarà a la Generalitat de l'aprovació d'aquesta moció perquè sigui debatuda a la propera Junta de Seguretat de Catalunya. La moció d'ICV, amb esmenes de CiU i ERC, ha sortit endavant per 19 vots a favor i quatre abstencions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.