CGT dóna als joves el protagonisme de la vaga general


Temes relacionats

L'Assemblea de Joves de Sant Cugat vol fomentar la participació a la vaga general amb activitats prèvies al 29-S (22/set/10)


  • Comparteix:

Gassiot i Fernández durant la xerrada al Casal la Guitza

Gassiot i Fernández durant la xerrada al Casal la Guitza

'La vaga general d'aquest dimecres és significativa perquè s'hi sumen el jovent i altres moviments socials que mai hi havien participat'. Aquest és el valor afegit que el secretari d'acció social de CGT-Catalunya, Ermengol Gassiot, ha donat a l'aturada del 29-S durant una xerrada al Casal la Guitza. Segons l'Assemblea de Joves Sant Cugat (AJSC), el jovent s'ha de moure perquè és el col·lectiu més afectat amb la nova reforma laboral.

El secretari d'acció social de CGT-Catalunya, Ermengol Gassiot, ha destacat que els joves es troben, per primera vegada en 50 anys, en pitjors condicions que els seus pares. Gassiot també ha informat dels motius d'aquesta vaga general perquè el jovent 'agafi consciència de la importància de participar-hi' i ha elevat aquest col·lectiu com el 'protagonista' de l'aturada.

Ermengol Gassiot

Aquesta vaga és significativa perquè col·lectius que fins ara no participaven a les vages, com els joves, seran protagonistes d'aquesta aturada.


Ermengol Gassiot ha expressat la voluntat que la mobilització d'aquests col·lectius porti al Govern estatal a derogar la reforma laboral, aprovada el 19 de juny i publicada al BOE el 16 de setembre.

Una trentena de persones ha assistit a la xerrada que el Comitè Local de Suport a la Vaga General ha organitzat al Casal la Guitza aquest divendres i que ha ambientat amb un sopar popular.

El membre de l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC), Pere Roc Fernández, ha explicat per què el jovent s'està mobilitzant.

Pere Roc Fernández

Ens hem de mobilitzar perquè en el context de crisi actual l'atur juvenil és desmesurat i la reforma laboral afecta sobretot els joves.


El Comitè Local de Suport a la Vaga General està format per diferents col·lectius com l'AJSC, la CUP, Endavant Sant Cugat, el Casal Popular la Guitza, el CASC, el PSUC-Viu i l'Assemblea d'Inquietes. Aquest grup de suport ha organitzat una cercavila dimarts vinent per mobilitzar el jovent santcugatenc de cara l'aturada del 29-S.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.