El PP vol recuperar l'autoritat del mestre com a primera recepta per reconduir l'educació


Temes relacionats

La junta electa del PP creu que la destitució és una estratègia per col·locar Jordi Carreras de cap de llista ( 7/jun/10)


  • Comparteix:

Toni Bosch va explicar a Sant Cugat les propostes populars per l'educació

Toni Bosch va explicar a Sant Cugat les propostes populars per l'educació

Recuperar l'autoritat dels mestres a l'aula, tenir llibertat per escollir escola i idioma, i potenciar l'escola concertada són les propostes del PP per millorar el sistema educatiu. El president provincial dels populars, Toni Bosch, ha defensat a Sant Cugat l'ideari popular sobre l'educació i ha passat pàgina sobre la polèmica nascuda amb el relleu de l'anterior junta, liderada per Ana María Torrijos, per la nova, amb Jordi Carreras al capdavant.

Bosch ha destacat que la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) situa l'administració pública com a responsable de l'educació dels infants i pel PP qui ha de tenir aquesta responsabilitat és la família. En aquest sentit, reclama la llibertat dels pares i mares d'escollir l'escola i l'idioma de les classes que rebin els seus fills. Bosch també considera primordial recuperar l'autoritat del professor a l'aula.

Toni Bosch

El mestre a l'aula és l'autoritat. Ha de tenir sobirania per posar les notes que vulgui i per impartir disciplina.



Per això, el PP proposa pagar i preparar millor els mestres. L'altra voluntat del PP és minimitzar l'alt grau de fracàs escolar. Per fer-hi front, propugnen potenciar l'escola concertada, que estadísticament té menys alumnes amb aquest perfil. Els populars han expressat aquestes propostes en matèria educativa en una conferència a la Casa de Cultura.

D'altra banda, Bosch ha volgut passar pàgina a la polèmica esclatada abans de l'estiu entre l'antiga junta liderada per Ana María Torrijos i la nova encapçalada per Jordi Carreras.

Toni Bosch

És lògic que quan es fa una junta gestora s'ocasionin malentesos, discrepàncies i opinions diferents, però això ja ha passat.




L'antiga junta va afirmar, en declaracions a Cugat.cat, que la seva destitució era una estratègia de l'executiva provincial del partit per col·locar el seu candidat, Jordi Carreras, com a cap de llista de la formació a les properes eleccions municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.