Valoracions discrepants dels partits en el tancament de la legislatura al Parlament


Temes relacionats

Recoder critica la manca de projecte comú i de lideratge del govern tripartit de José Montilla ( 5/oct/10)


  • Comparteix:

Aquest dilluns Montilla ha signat la dissolució del Parlament

Aquest dilluns Montilla ha signat la dissolució del Parlament

Les seccions locals dels partits que donen suport al govern de la Generalitat valoren positivament, tot i que amb matisos, la feina feta per l'executiu de José Montilla durant la legislatura que s'ha clausurat aquest dilluns. Des de l'oposició, en canvi, CiU i PP creuen que els últims anys són 'anys perduts' que han perjudicat la situació general del país. Aquest dilluns el president Montilla ha signat el decret de dissolució del Parlament i la convocatòria oficial d'eleccions per al 28 de novembre.

No s'ha sabut traslladar a la ciutadania la feina que ha fet el govern durant la legislatura. Ho ha dit el primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, que ha reconegut que els votants socialistes no estan mobilitzats de cara a les eleccions del 28 de novembre. Villaseñor ha repassat les aportacions del govern durant la legislatura que ara s'acaba de clausurar.

Ferran Villaseñor

Més escoles, més hospitals, més desplegament dels Mossos d'Esquadra. El problema és que no ho hem traslladat als ciutadans.



El president d'ERC, Andreu Freixas, creu que els últims quatre anys han estat anys 'clarobscurs'. Clars perquè s'han assolit 'lleis necessàries pel país', sobretot en l'àmbit lingüístic, i obscurs perquè Catalunya continua arrossegant limitacions competencials per no tenir un estat propi. Freixas ha subratllat les aportacions dels republicans.

Andreu Freixas

ERC ha fet la llei de cinema, la de consultes o la de vegueries. Aquests temes abans no es tenien en compte.


El president d'ICV, Joan Calderon, creu que el govern té els deures 'mig fets' i diu que la legislatura ha estat globalment positiva. Els ecosocialistes opinen que els últims quatre anys han servit per continuar en la tasca de transformació social, però adverteixen que en alguns punts, com en el d'apujar l'IRPF a les rendes més altes, hi ha hagut més debat dins que fora del govern. Calderon ha subratllat alguns punts que s'han assolit.

Joan Calderon

S'han potenciat les polítiques d'habitatge i socials, o s'ha arribat a acords en matèria d'immigració. Els deures estan a mig fer.



Des de l'oposició al Parlament, CiU fa un balanç totalment diferent. Per a la federació nacionalista, la vaga general, l'índex d'atur, la paràlisi del desplegament de l'Estatut i les divergències entre les formacions del tripartit exemplifiquen la mala feina del govern durant els últims quatre anys. El copresident de CiU, Jordi Puigneró, ha valorat així l'última legislatura.

Jordi Puigneró

Fem un balanç bastant negatiu. Els índexs d'atur o l'Estatut encallat ho exemplifiquen.


El PP també valora negativament la legislatura. La gestió de la situació econòmica i l'enfrontament entre Catalunya i les altres comunitats autònomes són les principals assignatures pendents, segons ha dit el president de la junta local del PP, Jordi Carreras.

Jordi Carreras

Valorem negativament la legislatura. El principal motiu és la mala gestió de la situació econòmica actual.


Les formacions polítiques del consistori han fet aquestes valoracions després que Montilla signés aquest dilluns la dissolució del Parlament i la convocatòria oficial d'eleccions pel 28 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.