La Generalitat situa l'ermita de la Salut només al terme municipal del Papiol


Temes relacionats

Sant Cugat i el Papiol es disputen l'ermita de la Salut (19/des/09)


  • Comparteix:

Montserrat Turu, a la dreta, i Mercè Conesa durant la roda de premsa

Montserrat Turu, a la dreta, i Mercè Conesa durant la roda de premsa

L'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix recorreran la decisió de la Generalitat de situar l'ermita de la Salut només al terme municipal del Papiol. Els governs de les dues administracions s'han mostrat sorpresos pel fet que el Govern hagi modificat la situació actual, que dividia l'ermita entre els termes de Sant Cugat i el Papiol, una partició que comptava amb el vistiplau de Sant Cugat, Valldoreix i l'Institut Cartogràfic.

Fa un any que l'Ajuntament del Papiol aspira a quedar-se amb la totalitat de l'ermita de la Salut, que fins ara compartia, gairebé al 50%, amb Valldoreix, i ara tot sembla indicar que ho està a punt d'aconseguir. La Generalitat ha donat la raó a la seva reclamació, en contra de l'esperat per l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix, que pretenien que la situació quedés com fins ara.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que demanaran explicacions a la Generalitat i que si cal presentaran un contenciós administratiu per recórrer aquesta decisió.

Mercè Conesa

Estem preparant tant la via administrativa com la via del contenciós administratiu. Vam preparar una documentació molt sòlida.


De la mateixa manera s'ha expressat la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, que ha afegit que sempre hi hagut molt bona entesa entre Valldoreix i el Papiol, que compartien els usos de l'ermita que acull les celebracions de l'aplec de la Salut, que Valldoreix celebra cada 12 d'octubre.

Montserrat Turu

No hi ha cap experiència que això generés cap dificultat de funcionament. No s'ha valorat prou bé la documentació portada per les dues parts.


Segons Sant Cugat i Valldoreix, els propietaris de les terres d'aquesta zona, així com el bisbat de Barcelona, propietari de l'ermita, no han posat mai problemes pel fet que aquesta ubicació estigui dividida i compartida per dos municipis.

La decisió de traspassar tota l'ermita i les terres que l'envolten al Papiol encara no és definitiva, i segons l'Ajuntament i l'EMD el procés definitiu es podria allargar més enllà d'aquesta legislatura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.