Joan Laporta presenta Solidaritat Catalana per la Independència a la Unió


  • Comparteix:

Alfons López Tena a l'esquerra, Joan Laporta al centre i Uriel Bertran a la dreta

Alfons López Tena a l'esquerra, Joan Laporta al centre i Uriel Bertran a la dreta

El líder de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, visitarà Sant Cugat aquest dissabte per presentar el projecte independentista amb què es presentarà la formació a les eleccions del 28 de novembre al Parlament. Alfons López Tena i Uriel Bertran acompanyaran l'expresident del FC Barcelona durant la presentació, al Teatre la Unió a dos quarts d'una del migdia.

Les línies mestres del projecte responen a la difusió entre la població catalana de les pèrdues econòmiques que té Catalunya per estar vinculada a l'Estat espanyol i a la creació d'un Estat català dins la Unió Europea. Solidaritat Catalana proposa un govern basat en una millora de la qualitat de les polítiques d'estat, les infraestructures i les empreses amb els diners que se'n van cap a la resta de comunitats autònomes.

Segons el número 8 de Solidaritat a les llistes nacionals, el santcugatenc Xavier Olivella, l'objectiu principal de la formació política és tirar endavant el projecte independentista 'sense enganys', ja que 'des de la Transició no hi ha cap partit que hagi dit la veritat respecte la independència'. Són declaracions a Cugat.cat.

Xavier Olivella

ERC, la branca independenctista del tripartit, ens ha venut i ens ha lligat encara més amb l'Estat espanyol.


Olivella reconeix que part de l'èxit del partit rau en la popularitat del seu líder Joan Laporta. Malgrat això, atribueix la bona rebuda de la formació a un projecte conjunt de partit 'transversal i transparent' que corrobora els perjudicis econòmics que li suposa a Catalunya estar vinculada a l'Estat. També ha criticat la resta de partits i ha destacat la inviabilitat de la Catalunya unida a l'Estat espanyol que proposen.

El membre del partit, que es mostra optimista de cara a les eleccions, assegura que Sant Cugat és un territori potencial de votants i confia en el municipi després dels bons resultats obtinguts en la consulta sobiranista del passat 13 de desembre.

Xavier Olivella

Sant Cugat va demostrar durant la consulta del 13-D que dóna suport a la independència.



Tot i que de cara als propers comicis no hi ha hagut acord amb Reagrupament, Olivella recorda que tots dos partits formen part d'un projecte comú i deixa la porta oberta a possibles accions conjuntes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.