El procés municipal per protegir Torre Negra, pendent de la declaració del parc natural de Collserola


  • Comparteix:

Torre Negra s'integrà al futur parc natural de Collserola

Torre Negra s'integrà al futur parc natural de Collserola

El procés municipal per reiniciar la protecció de Torre Negra ha quedat temporalment en suspens a l'espera que la Generalitat materialitzi la declaració de Collserola com a parc natural. Tot i que l'aprovació del decret és imminent, l'equip de govern vol esperar a aquest darrer tràmit per poder consensuar amb tots el partits la conversió de Torre Negra en sòl no urbanitzable ordinari. Una vegada Collserola es converteixi en parc, l'Ajuntament té previst aprovar en el ple municipal la modificació del planejament que permetrà preservar aquesta zona agroforestal.

La modificació del planejament de Torre Negra respon a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·lava l'especial protecció de la zona. Des de llavors, l'Ajuntament ha reactivat els tràmits per protegir de la urbanització aquest sector, on el grup Núñez i Navarro vol edificar. Aquest nou procés ha de culminar en la seva conversió en sòl no urbanitzable ordinari. Abans però, l'equip de govern consensuarà la proposta amb els grups municipals i esperarà la declaració de Collserola com a parc natural. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, creu que l'aprovació d'aquest decret per part de la Generalitat seria una empenta per aconseguir de manera definitiva la preservació del sector de Torre Negra.

Mercè Conesa

És una zona sensible, a protegir i amb prou qualitats ambientals com per què es preservi en aquest sector.


Una vegada Collserola esdevingui parc natural, l'Ajuntament reiniciarà els tràmits per preservar l'espai declarant-lo sòl no urbanitzable ordinari. L'alcalde, Lluís Recoder, ha afirmat que l'objectiu és blindar jurídicament l'acord, donant compliment a la sentència del TSJC que, tot i censurar aspectes formals de la tramitació, va reconèixer que Torre Negra podia declarar-se zona no urbanitzable.

Lluís Recoder

No és començar des del principi, però sí que es fa una nova aprovació amb la voluntat clara de donar compliment a les prescripcions del TSJC.




El grup Núñez i Navarro ja ha anunciat que recorrerà contra el nou procés municipal de protecció perquè considera que el sector no té els valors naturals suficients com per ser preservat de la urbanització.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El meu entendre hi ha una raó més per protegir l’entorn de Torre Negra a més a més dels mediambientals i agroforestals. Es tracta del seu patrimoni històric i cultural. A tall d’exemple cal recordar l’itinerari d’arqueologia industrial organitzat per el Museu de Sant Cugat en les darreres jornades del Patrimoni viu, que va recorrer les pedreres medievals, els forns de calç i les restes de la bòvila Pahissa, tots ells elements situats dins de l’àmbit de Torre Negra

JOAN TROYANO CUSSÓ. Enviat el 18/oct/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.