Restriccions de publicitat a la via pública


  • Comparteix:

La publicitat que embruta la imatge de la ciutat se suprimirà

La publicitat que embruta la imatge de la ciutat se suprimirà

Sant Cugat limitarà la publicitat, suprimint les pintades en papers adherits sobre parets o a la via pública i regulant les cartelleres publicitàries. El consistori ho ha aprovat en fase inicial aquest dilluns al ple municipal amb l'objectiu d'embellir la imatge de la ciutat i eliminar aquells reclams publicitaris que embruten l'harmonia del paisatge urbà santcugatenc. El grups municipals a l'oposició consideren necessària l'ordenació, però han demanat més temps per estudiar l'actualització d'aquesta norma i presentar al·legacions. ERC ha estat l'únic que hi ha votat a favor, juntament amb CiU.

L'ordenança regula, entre d'altres coses, les cartelleres publicitàries que apareixen en alguns terrenys tant de titularitat pública com privada. L'Ajuntament ha assenyalat que, fins al moment, ha estat difícil demanar el cessament de les tanques publicitàries que es localitzaven a terrenys de titularitat privada i per això ha decidit aprovar la nova normativa. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat què esperen aconseguir amb l'actualització de la regulació.

Mercè Conesa

Intentem donar instruccions per a l'embelliment de la ciutat i evitar allò que embruta la seva imatge.


El consistori podrà retirar també l'ús de les cartelleres que apareguin en sòls catalogats com a zona verda. Així doncs, s'evitarà la publicitat a les parets d'alguns edificis de la ciutat i es limitaran els indrets santcugatencs on col·locar els reclams comercials i les fórmules per fer-ho. En aquest sentit, la rotulació a través d'opis entrarà dins de la regulació i la situació de tanques en un solar tant de titularitat pública com privada serà admissible, sempre que sigui de manera provisional.

L'actualització d'aquesta normativa ha rebut el vistiplau de l'oposició, tot i que el PSC, ICV i el PP s'han abstingut en la votació. ICV, liderat per Joan Calderon, i el PP, amb Berta Rodríguez al capdavant, s'han abstingut a expenses de la presentació d'al·legacions.

De la seva banda, els socialistes santcugatencs consideren que el text 'no és més que un bon desig i unes bones paraules'. El portaveu dels socialistes, Salvador Gausa, s'ha remés a l'article 9.1 de l'ordenança que subratlla que tramitaran com a obra menor la col·locació de rètols, tendals, cartells i elements arquitectònics i ha qüestionat si aquest punt també inclou els rètols de venda o lloguer d'immobles de particulars o intermediaris. En cas afirmatiu, Gausa ha formulat preguntes com ara quin volum d'activitat suposaria per a la ciutat i si aquest fet ajudaria a estimular el sector. A més, ha expressat la seva voluntat de demanar l'opinió del sector de compra-venda santcugatenc.

Salvador Gausa

Nosaltres pensem que ordenar, endreçar i embellir una ciutat s'ha de fer explicant-ho als que incideixen en l'espai públic.


L'únic grup de l'oposició que ha votat a favor de l'ordenança ha estat ERC, que ja ha presentat les al·legacions pertinents. En aquest sentit, el portaveu republicà, Raül Grangé, considera que s'hauria d'ampliar el radi d'afectació de la norma.

Raül Grangé

Els proposem que la zona de restricció sigui ampliable a tota la trama urbana.


L'ordenança municipal, que ha rebut nou abstencions i 16 vots a favor, se sotmetrà a informació pública perquè tant els ciutadans com els comerços puguin també fer les seves respectives al·legacions.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Una idea per embellir la ciutat : gestionar adequadament els punts de recollida de residuus, senyalitzant la prohibició de llençar objectes inadequats, indicant en aquests punts, on cal portar-los, i vigilant l'acompliment de la normativa municipal sobre aquests aspectes. Cal evitar l'expectacle de bruticia permanent i de deixadesa en algún d'aquests punts, com el de la Plaça de Barcelona que denigra un entorn catalogat com bé d'interès local.

JOAN TROYANO CUSSÓ. Enviat el 19/oct/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.