ICV acusa l'equip de govern de 'passivitat' en el procés per protegir la serra de Collserola


Temes relacionats

Villaseñor: 'El PSC i la Generalitat han salvat Collserola' (21/oct/10)

La CUP celebra la declaració de Collserola com a parc natural, però recorda que encara té amenaces (21/oct/10)


  • Comparteix:

El president comarcal d'ICV, el regidor santcugatenc Xavier Boix, ha retret una actitud 'passiva' del govern de Recoder durant els tràmits per declarar Collserola parc natural. En un acte de partit al Centre d'Informació de Collserola, el secretari general dels ecosocialistes, Joan Herrera, ha assegurat també que la formació ha estat clau per aconseguir la protecció de la serra.

Sant Cugat és un dels nou municipis que ha participat en els tràmits per constituir el parc natural. Segons el president comarcal d'ICV, el regidor santcugatenc Xavier Boix, el paper de l'equip de govern ha estat 'passiu' i de poca sensibilitat mediambiental.

Xavier Boix

Les al·legacions de l'Ajuntament volien retallar o donar fragilitat al futur parc. No només ha estat passiu, en alguns moments ha anat en contra de la declaració de parc natural.



Boix atribueix a la iniciativa de la Generalitat la protecció de Can Busquets i considera que, si depengués de l'equip de govern, no s'hauria inclòs dins dels límits del parc natural.

En la trobada ecosocialista a Vallvidrera, el candidat d'ICV-EUiA a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, ha destacat la coherència de la seva formació durant els tràmits per declarar Collserola parc natural.

Joan Herrera

Quan tothom menysprea el que s'ha de posar en valor, com Collserola, nosaltres ho posem en valor. Fa uns anys, CiU no volia Collserola com a parc natural.




A més, la directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, ha assegurat que la presència de tres forces polítiques dins del govern no ha endarrerit el procés.

Núria Buenaventura

El procès no ha estat més llarg que qualsevol altre declaració de parc natural. Els processos administratius endarreixen.




Els ecosocialistes han apuntat que els espais naturals protegits han augmentat un 50% durant els governs de coalicions d'esquerres.

El conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, i representants ecosocialistes d'alguns dels municipis integrats al Consorci de Collserola també han format part de la comitiva reunida a Vallvidrera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.