El PP estudia recórrer el reglament del català a l'Ajuntament


  • Comparteix:

Jordi Carreras, en imatge d'arxiu

Jordi Carreras, en imatge d'arxiu

El PP de Sant Cugat contempla recórrer als tribunals el reglament de l'ús del català a l'Ajuntament, que el situa com a llengua preferent d'aquesta administració. Els populars santcugatencs seguirien així l'exemple dels seus homòlegs a Barcelona, que han aconseguit suspendre cautelarment el reglament lingüístic d'aquell consistori. Segons el president de la junta local popular, Jordi Carreras, aquesta mesura no aniria en contra del català, sinó que serviria per garantir 'el bilingüisme' a l'administració.

Segons Carreras, el PP estudiarà el reglament d'ús del català al consistori i, en cas que tingui similituds amb el de Barcelona, anirà als tribunals. El president popular a la ciutat ha defensat l'acció del seu partit a la capital i diu que seguiran el seu exemple si troben coincidències entre els dos reglaments. Ho ha dit en declaracions a Cugat.cat.

Jordi Carreras

Si la situació a Sant Cugat és idèntica a la de l'Ajuntament de Barcelona, farem el mateix que el PP ha fet allà.



Carreras ha tret importància al fet que el PP va aprovar als ajuntaments de Girona i Tarragona reglaments d'ús de la llengua pràcticament idèntics al de Barcelona, contra el qual ha presentat el recurs. En paral·lel, el dirigent popular ha assegurat que és 'un fet objectiu' que, en certs àmbits, es discrimina l'espanyol a Catalunya. En canvi, Carreras diu que el català no està discriminat.

Jordi Carreras

En general, no es pot dir que el català estigui discriminat. Ara es veuen més fenòmens de discriminació del castellà que del català.



L'actual reglament per a l'ús del català a l'Ajuntament recull una prevalença del català però garanteix el dret a reclamar escrits en espanyol si el sol·licitant així ho demana. Pel que fa a l'atenció oral, el personal ha d'emprar el català tret que l'administrat demani ser atès en espanyol.



  • Comparteix:

COMENTARIS

"senyors" del PP,em sembla d´un sentit incoherent que vostés diguin que son democràtics i actuen totalment en sentit contrari.On està descriminat el castellà? en quin planeta viuen vostés? aqui l´unica Llengüa que pateix insults i mentides es el CATALÀ. Sapiguen (per si no ho sabien) estem a Catalunya i la nostra Llengüa és el CATALÂ.Ja n´hi ha PROU no els hi sembla? Que no s´adonen que amb la seva actitud cada dia hi ha mes Independentistes,doncs es Normal que en una parella maltractade el que urgeix es el DIVORCI. Vinga va mostrin la seva Democracia i Inteligència.Prou d´ATACS!

Montserrat Calduch i Triguero. Enviat el 29/oct/10


Sra. Calduch, incoherent és quan s'apropen les eleccions demanar el vot utilitzant el castellà com fan alguns partits què durant la resta de l'any se n'obliden de la seva existència. Incoherent és utilitzar el castellà alhora de reclamar impostos o notificar multes. El bilingüisme, els hi agradi o no és al carrer i l'administració ha de reflectir aquesta situació. Crec que adequar els reglaments lingüístics al nou Estatut no és anar contra el català, sino evitar que al castellà se'l margini només pels interessos d'una part de la societat, obviant a la resta. Això és democràcia, el que vostè pretén se'n diu feixisme. I no s’oblidi, que li agradi o no, Catalunya continua sent Espanya, i com a tal, tenim dues llengües oficials, el català i el castellà.

Miquel Vila Dalmau. Enviat el 29/oct/10


Els conservadors no són necessàriament estúpids, però quasi tots els estúpids són conservadors. Com que fa gala de bilingïsme per si no m'ha enntés li dire d'altre manera i amb la seva imperial llengua: Lo cretino,no excluye lo ruin; y lo ruin no excluye lo cretino a pesar de que hay quien se empeña en ser tan cretino como ruin (Luis Cernuda )

Narcís Clavell. Enviat el 29/oct/10


Senyor Clavell, de petit em van ensenyar a tenir respecte per les persones grans i per aquest motiu no li contestaré com es mereix. Salut!

Miquel Vila Dalmau. Enviat el 29/oct/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.