Arcadi Oliveres: 'L'esquerra evita posicionar-se davant la immigració per no perdre vots'


Temes relacionats

Sant Cugat es presenta als nouvinguts com a primer pas per a la plena integració (24/oct/10)


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres, en una imatge d'arxiu

Arcadi Oliveres, en una imatge d'arxiu

L'economista santcugatenc i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ha criticat que els partits catalans d'esquerra no tractin la immigració durant la campanya electoral pel risc de perdre vots. Oliveres considera que s'hauria d'aprofitar aquest període per fer pedagogia sobre els moviments migratoris, però també ha criticat el tractament 'negatiu' que centra la precampanya de formacions com el PP i Plataforma per Catalunya.

Davant l'imminent inici de la campanya electoral pels comicis del 28-N, el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ha criticat el tractament que la política catalana ha fet de la immigració.

Arcadi Oliveres

És condemnable el tractament de la immigració que fa el PP i Plataforma per Catalunya. El fet que l'esquerra no la tracti és una excusa per no perdre vots.











Segons Oliveres, la manipulació informativa ha estat la principal causa del tractament 'indesitjable' dels moviments migratoris com una manera 'injusta de guanyar vots'. En aquest sentit, el president de Justícia i Pau ha destacat que, amb una visió pedagògica de la immigració, la ciutadania tindria una perspectiva més àmplia de la seva incidència.

Arcadi Oliveres

Estic convençut que la gent no té mala fe. Si s'aprofita la campanya electoral per fer pedagogia, la ciutadania entendrà que és enriquidora econòmica i socialment.




Precisament la setmana passada diverses entitats socials i alguns representants polítics van signar el Manifest de la Taula Intercultural del Raval, que pretén lluitar contra la xenofòbia i l'ús electoralista de la immigració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.