El ple es pronunciarà sobre la preferència del català a les administracions


  • Comparteix:

Moment d'un ple anterior

Moment d'un ple anterior

Tots el partits amb representació al consistori tret del PP presentaran al ple una moció en defensa del català com a llengua preferent a les administracions catalanes. El ple d'aquest dilluns també votarà la proposta conjunta d'ICV i el PSC que reclama una avaluació externa dels habitatges de Promusa i la seva gestió. D'altra banda, ICV i ERC volen incentivar a través d'una moció el debat al voltant de la laïcitat.

La preferència del català a les administracions catalanes es votarà a partir d'una moció conjunta de CiU, el PSC, ICV-EUiA i ERC. El regidor nacionalista, grup impulsor de la moció, Jordi Puigneró, explica els motius de la iniciativa que ha rebut el suport de la resta de formacions tret del PP.

Jordi Puigneró

El PP ha engegat una batalla injusta i immoral. El català necessita protecció estar en igualtat de condicions respecte el castellà.


El PSC i ICV-EUiA han consensuat una moció encaminada a sol·licitar una auditoria externa per avaluar l'estat dels habitatges de Promusa i la gestió dels seus serveis. Aquestes formacions han criticat l'actitud del consistori i la del gerent de la promotora d'habitatge públic municipal, Lluís Hosta. Escoltem el primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, i el regidor ecosocialista, Jaume Massanés, respectivament.

Villaseñor i Massanés

Sabem que s'han pres mesures però Promusa no ha d'ananr a remolc de les queixes. / Lamentem l'actitud del senyor Lluís Hosta.



Ecosocialistes i republicans volen provocar un debat entorn al laïcisme. Ho fan a través d'una moció conjunta que pretén engegar una discussió que permeti arribar a la signatura d'un Pacte Nacional per la Laïcitat.

Els partits d'esquerra també presenten una proposta per millorar l'entorn del traçat de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) al seu pas pel centre urbà.

El dret a vot dels immigrants que viuen i treballen a la ciutat també es votarà a partir d'una proposta presentada per ICV-EUiA.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.