La contenció i la limitació de la inversió, claus del pressupost 2011


  • Comparteix:

Jordi Joly, durant la presentació dels pressupostos

Jordi Joly, durant la presentació dels pressupostos

Sant Cugat ha aprovat inicialment un pressupost per al 2011 marcat per la contenció i pel decret de l'Estat espanyol que limita la inversió dels ajuntaments. El consistori santcugatenc manté la reactivació econòmica i les polítiques socials com a prioritats per a l'any vinent. El pressupost és de gairebé 96 milions d'euros, un 2,34% més que en l'exercici anterior. La inversió municipal, per contra, queda molt retallada i passa dels 45 milions d'euros actuals als poc més de cinc per al 2011.

L'augment del pressupost ordinari per a l'any vinent, que assumeix un cert risc, no respon a una millora de la conjuntura general, sinó al fet que aquest any s'ha ingressat més del que s'esperava en el capítol de les plusvàlues, tot i que la resta d'ingressos de l'activitat urbanística han caigut precipitadament.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, fa aquesta lectura. Són declaracions a Cugat.cat

Jordi Joly

És el resultat d'un cicle molt rigorós. La previsió d'ingressos l'hem portat molt a la baixa.


Pel que fa a la despesa, la majoria d'àrees municipals es mantenen amb creixements zero i es continuaran potenciant les partides de polítiques socials i promoció econòmica. La inversió quedarà molt retallada i passarà dels 45 milions d'euros d'aquest exercici als poc més de cinc per a l'any vinent. El decret del govern espanyol restringeix l'accés dels ajuntaments als crèdits per finançar inversions i només superen el sedàs alguns projectes d'inversió, com els destinats al Pla de Barris de les Planes, l'escola de música, la urbanització del carrer Alps i el soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol.

D'altra banda, el consistori retornarà als bancs 10 milions d'euros, dos més que en l'exercici actual. Segons Joly, aquesta operació permetrà augmentar la capacitat inversora de l'Ajuntament de cara al 2012.

Jordi Joly

Tenim una capacitat de devolució als bancs de 10 milions d'euros. L'administració, el 2012, estarà molt sanejada econòmicament i tindrà molta capacitat d'inversió.





Millorar la qualitat dels carrers de la ciutat i treballar per augmentar la seguretat ciutadana són també dos eixos principals que es desprenen del nou pressupost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.