L'equip de govern rebutja sumar-se a un Pacte Nacional per la Laïcitat


Temes relacionats

ICV-EUiA demana el suport de la ciutat al Pacte Nacional per la Laïcitat (28/oct/10)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple

Imatge d'arxiu del ple

Els vots en contra de CiU i el PP han impedit prosperar la moció presentada per ICV-EUiA, ERC i PSC per engegar una discussió que permeti arribar a la signatura d'un Pacte Nacional per la Laïcitat. La federació nacionalista ha titllat d'electoralista la moció, ha apostat per una 'laïcitat positiva' sinònim d'aconfessionalitat i s'ha desmarcat de la moció perquè 'obvia' la tradició cultural cristiana de la societat actual. Els grups proposants han explicat que aquesta moció no anava en contra de res, sinó a favor d'establir un espai comú d'entesa on cap ideologia no tingui prevalença sobre una altra.

El regidor d'ERC Toni Ramon ha presentat la moció i ha explicat el sentit de la moció rebutjada.

Toni Ramon

Aquesta moció no va en contra de cap confessió religiosa. Va a favor de construir un espai comú on les creences quedin a l'esfera més íntima de les persones i no interfereixin en el món institucional i polític.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha explicat que CiU sempre aposta per fer pactes nacionals rellevants i, en aquest cas, ha titllat la proposta d'electoralista. Fortuny ha apostat per una 'laïcitat positiva', sinònim d'aconfessionalitat i de la separació del poder públic i les religions.


Carmela Fortuny

CiU aposta per una laïcitat positiva que asseguri la neutralitat i la separació entre el poder públic i les religions.



El PSC i ICV-EUiA, com ERC, apostaven per avançar cap a un model de convivència basat en la laïcitat, amb l'objectiu de potenciar els valors de la llibertat de consciència i de religió, el pluralisme, la igualtat, el respecte i la cohesió com a valors fonamentals. Tot això en un marc que delimités clarament la separació entre poder polític i religió.

El PP i el regidor no adscrit, Fernando Vázquez-Dodero, també han rebutjat la proposta de les forces d'esquerra perquè, segons ells, va en contra de l'arrel i de la tradició cristiana de la societat catalana i espanyola.

Aquesta moció s'ha presentat a instàncies del Moviment Laic i Progressista que ha plantejat als partits de l'arc parlamentari català la necessitat d'encetar un gran debat públic, polític i social que tingui com a objectiu arribar un gran Pacte Nacional per la Laïcitat.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Senyors si us plau,demano Democràcia,Llibertat i sobretot respecte al pròxim.Segons quines Lleis que ens volen "Impossar" van en contra de tot aixó i sovint el que es greu va per eliminar Tradicions molt arrelades al nostre Poble

Montserrat Calduch i Triguero. Enviat el 16/nov/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.