El dret a l'autodeterminació és la via de solució del conflicte del Sàhara segons el Front Polisario


  • Comparteix:

Emboirik Admed va ser el primer ponent de les jornades.

Emboirik Admed va ser el primer ponent de les jornades.

Un procés d'autodeterminació és l'única solució per al conflicte nacional entre el Sahara Occidental i el Marroc. Aquesta és la conclusió a què ha arribat el representant del Front Polisari a Catalunya, Emboirik Admed, en la primera de les xerrades organitzades per les Joventuts Nacionalistes de Sant Cugat per debatre la situació de les Nacions sense Estat.

Emboirik Admed també ha aprofitat per fer un paral·lelisme entre les situacions polítiques saharaui i catalana. Segons el representant del Fornt Polisari, hi ha punts en comú entre Catalunya i el Sahara Occidental.,

Emboirik Admed

Penso que hi ha un paral·lelisme entre Catalunya i el Sahara Occidental perquè són dos processos nacionals. És necessari poder exercir el dret d'autodeterminació.


La xerrada sobre el Sahara Occidental forma part de les jornades que les Joventuts Nacionalistes de Catalunya han preparat aquesta setmana coincidint amb la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. El president de la branca juvenil de Convergència Democràtica de Catalunya, Jordi Puigneró, explica el motiu de l'organització del cicle.

Jordi Puigneró

L'objectiu és donar a conèixer diferents situacions de diferents països que es troben en una situació com la nostra.


La propera xerrada del cicle 'Nacions sense Estat' tindrà lloc avui a les vuit de la tarda a la Casa de Cultura i tractarà sobre la situació del Quebec.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.