El Quebec centra la segona de les sessions de les Nacions sense Estat de la JNC


  • Comparteix:

Josep Sort i el president de l'associació Catalunya - Quebec, Salvador Morera.

Josep Sort i el president de l'associació Catalunya - Quebec, Salvador Morera.

El moviment independetista al Quebec es troba en un moment de reflexió política després d'haver perdut les darreres eleccions. Aquesta és una de les conclusions a què han arribat el politòleg Josep Sort i el president de l'associació Catalunya - Quebec, Salvador Morera, en la segona xerrada de les primeres jornades de les nacions sense Estat.

Salvador Morera, ha establert durant la xerrada, un paral·lelisme entre les situacions polítiques de Catalunya i el Quebec. El president de l'associació considera que una de les diferències més importants entre els dos països són els veïns que tenen.

Salvador Morera

Una de les diferències entre Catalunya i el Quebec és Espanya.


El partit quebequès, partidari de la independència de la nació francòfona, és a l'oposició després de perdre les darreres eleccions davant del partit liberal. El politòleg Josep Sort explica que el moviment sobiranista no es planteja, a hores d'ara, convocar un altre plesbicit.

Josep Sort

No és probable que se celebri un referèndum d'autodeterminació en els propers anys


Les primeres jornades de les Nacions sense Estat organitzades per les JNC, la branca juvenil de Convergència Democràtica de Catalunya, es tanquen avui a dos quarts de vuit a la Casa de Cultura amb una xerrada sobre Catalunya amb Jordi Rodri, membre de La Crida dels anys 80 i autor del llibre 'L'enemic Invisible'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.